1 вересня в обігу з’явиться нова 20-гривнева банкнота (відео)

14:00 27 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

На звороті 20-гривневої банкноти друкуватимуть зображнення Львівського національного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької.

«У Нацбанку показали нову 20-гривневу банкноту. Її випустили до 160-річчя від дня народження Івана Франка. У центрі купюри – його портрет та уривок з вірша. На звороті – Львівський оперний театр. Поки що їх продаватимуть за сувенірною ціною, яка трохи вища за номінал. Згодом замінять усі 20-гривневі банкноти. Нова купюра має вдосконалену систему захисту. В обігу з’явиться вже з першого вересня», – повідомили на сайті телевізійного Першого національного каналу.

Загалом, у світі такий вид продукції, як пам'ятні банкноти, присвячені знаковим подіям в історії і культурі країни, є досить популярною справою, але у нас це не було поширено», – зазначив під час презентації заступник голови НБУ Яків Смолій.

За його словами, розробка банкноти тривала майже рік, і ця праця демонструє всі інноваційні можливості Банкнотно-монетного двору. Пам'ятні банкноти будуть введені у обіг з 1 вересня 2016 року.

Тираж нової банкноти – один мільйон штук. 20 тисяч примірників цих банкнот будуть запаковані у сувенірні конверти і будуть реалізовуватися регіональними управліннями представництва НБУ по ціні 31 грн, решта будуть реалізовуватися за ціною 27 гривень.

«Банкнота значно відрізняється дизайном від сьогоднішньої 20-гривневої банкноти, яка знаходиться в обігу. Портрет Івана Франка знаходиться в центрі банкноти. Вона наслідує наш новий ряд дизайну банкнот, який вводився в обіг – це 100-гривнева банкнота зразка 2014 року і 500-гривнева банкнота зразка 2015 року. Використані всі сучасні захисні елементи, які використовуються на банкнотах високого номіналу, ми хотіли показати всі можливості нашого Банкнотно-монетного двору з використанням національного матеріалу – льону, який добавлений сюди, і банкнота значно міцніша», – зазначив Смолій.

Про це повідомили на сайті телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів