Фестиваль крафтових виробників відбудеться у Львові

12:44 16 квітня 2024 р.

Фото до новини

Lviv Craft Fest стартує уже в неділю, 28 квітня. Вхід на подію безплатний.

У Львові відбудеться фестиваль крафтових виробників. Захід відбудеться на головній площі перед Національним університетом імені Івана Франка. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Lviv Craft Fest – це не лише чудова нагода зібрати свій особливий великодній кошик, але й важлива ініціатива на підтримку локального виробника в умовах повномасштабної війни. У фестивалі візьмуть участь орієнтовно 60 учасників, більшість з яких - виробники із Львівської області. Серед них чимало виробників сирів, ковбасних делікатесів, солодощів, меду, соусів, приправ та іншої продукції. Також будуть гості з інших регіонів України.

Більшість крафтярів проводитимуть смачні дегустації, також функціонуватиме фуд-корд із смачною вуличною їжею від місцевих закладів. Окрім смачних та якісних фермерських продуктів, на події також будуть представлені керамічні вироби, автентичні прикраси, аксесуари та інший концептуальний декор.

Читайте також: Піаністка і стоматолог на Львівщині труть галицьку ружу для географічного зазначення

«Головною подією в межах фестивалю буде конференція «Можливості в часи кризи», де будуть  виступи представників фондів, проєктів, органів влади про грантові та фінансові програми підтримки для відновлення та розвитку мікро та малого місцевого і релокованого бізнесу», – наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Упродовж фестивального дня відвідувачам пропонуватиметься насичена мистецька програма від Львівської академії мистецтв: тематичні майстер-класи із розпису писанок та створення іншого великоднього декору. На локації діятиме інтерактивна ігрова зона для дітей.

«Львів активно готується до Великодня. Без сумніву, це одне із найулюбленіших свят львів’ян, символ відродження та оновлення, але передусім ми любимо його за особливі традиції та передвеликодні приготування до свята. Сподіваємось, на нашому фестивалі мешканці та гості міста знайдуть все необхідне до святкового великоднього столу, зможуть відкрити для себе нові імена на ринку крафтової продукції, та, звісно, зарядитися справжнім весняним настроєм», - розповідає Павло Чмирук, співорганізатор події.

Фестиваль пройде за підтримки фінансованого Урядом Німеччини проєкту Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та сприяння департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації. Організаторами фестивалю виступатиме Агенція Регіонального розвитку Львівської області та івент-агенція «So Good Company».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів