ЄС модернізує вуличне освітлення у Самборі

13:17 27 березня 2017 р.

На 1 млн. грн за рік електроенергії для вуличного освітлення міста вдасться зекономити у райцентрі Самбір у Львівській області завдяки проекту, що реалізується за фінансування Європейського Союзу через Програму CoM-DeP. У Самборі буде замінено 27,8% загальної мережі вуличного освітлення і 50% освітлювальних приладів.

На реалізацію цього енергоощадного плану місто отримало майже 15 млн. грн грантової (безповоротної) допомоги від Європейського Союзу, що становить 80% кошторису проекту. Повна його вартість включає також 20% співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Сьогодні самбірський проект є один із найбільш масштабних з реконструкції вуличного освітлення в Україні.

У Самборі встановлюють енергоефективні LED-світильники, оновлюють мережу і обладнання, впроваджують систему моніторингу та управління зовнішнім освітленням міста. Тут уже змонтовано 458 із 777 нових світильників на семи вулицях із 23-х, що задіяні у проекті. Прокладено 16,1 км самоутримного ізольованого проводу (62% від запроектованої протяжності - 25,74 км). Треба ще змонтувати три шафи управління з десяти, що у проекті, і диспетчерський пункт.

Інші важливі технічні характеристики проекту: 

-  світильники потужністю 100 Вт/год оснащені функцією димірування з чотирма рівнями і працюватимуть за заданим графіком зменшення споживання електричної енергії вночі;

-  обладнання для освітлення 4 пішохідних переходів із застосуванням сонячної енергії;

-  заміна 10 щитів живлення вуличного освітлення на шафи управління вуличним освітленням;

-  впровадження системи моніторингу та управління технологічними об'єктами міського освітлення;

-  виконання декоративного підсвічування 7 об′єктів архітектури міста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів