На Львівщині будують завод бельгійської компанії

10:05 20 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: boryslav.net

Посол Бельгія в Україні Люк Якобс запевнив: «Буде створено близько 500 робочих місць».

«У Бориславі розпочато будівництво заводу бельгійської компанії «HIMA», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«19 серпня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом. Сторони обговорили потенційні напрямки співробітництва в економічній галузі.

Олег Синютка зауважив: «Для нас є дуже важливим репрезентувати Львівщину як регіон безпеки і розвитку. І цього ніколи б не було, якби не принципова позиція Королівства Бельгія на підтримку України».

Своєю чергою, Люк Якобс повідомив: «У травні бельгійська компанія «HIMA», яка є виробником м’яких меблів, прийняла рішення про інвестиції у Львівську область. А вже сьогодні розпочато будівництво заводу в Бориславі. Сума інвестицій – шість мільйонів євро. Буде створено близько 500 робочих місць».

Очільник ЛОДА зазначив також: «Ми неодноразово зустрічалися з представниками компанії «HIMA» і мені дуже приємно, що саме ми змогли перемогти в конкурентній боротьбі. Бо, вони не приховували, що відвідували Івано-Франківську, Волинську, Тернопільську області. Але в результаті зупинили свій вибір саме на Львівщині».

У ході зустрічі було обговорено можливості виходу українських компаній на ринок Європейського Союзу, зокрема й Бельгії. Керівництво області запросило надзвичайного і повноважного посла Королівства Бельгія в Україні і передало запрошення бельгійським компаніям на міжнародний економічний форм, який традиційно відбувається у Львові наприкінці жовтня.

Посол, своєю чергою, передав перелік бельгійських компаній, зацікавлених у співпраці з Україною. На звершення зустрічі Люк Якобс повідомив, що 11-12 листопада у Львові відбудеться масштабний бельгійсько-український захід, у рамках якого презентуватимуть книгу почесного консула Королівства Бельгія у Львові Ярослава Гарцула «Бельгія в Західній Україні». Також буде встановлено меморіальну табличку на будівлі, де знаходилося перше почесне консульство Бельгії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів