У двох громадах Львівщини найбільших платників податку на доходи фізосіб фінансують з держбюджету

17:17 25 квітня 2024 р.

Фото до новини

У департаменті фінансів Львівської ОВА повідомили п’ятірку найбільших платників ПДФО у розрізі кожної громади.

Департамент фінансів Львівської ОВА сформував дані про п’ятірку найбільших платників податку на доходи фізичних осіб (це основне джерело коштів місцевих бюджетів) у розрізі кожної територіальної громади Львівщини і проаналізував, від кого ж насамперед залежить кожна громада.

Загальновідомо, що рушієм прогресивного розвитку є сфера підприємництва, яка, на відміну від бюджетної сфери, немає обмежень у джерелах, обсягах та видах поповнень для формування капіталу і розширення діяльності.

«Маємо дві територіальні громади – Сокільницьку та Моршинську, де всі п’ять найбільших платників ПДФО – це представники бізнесу. У Жовтанецькій, Підберізцівській, Солонківській, Щирецькій, Славській, Мурованській, Бібрській, Зимноводівській, Радехівській, Белзькій, Боринській, Глинянській, Красненській, Куликівській, Новояричівській, Стрийській, Червоноградській громадах сферу підприємництва представляють четверо з п’яти найбільших платників.

Натомість у Стрілківській та Хирівській громадах усі п’ять найбільших платників податку фінансуються з бюджету. Четверо з п’яти є такими в Тростянецькій, Мостиській, Судововишнянській, Добромильській, Добросинсько-Магерівській, Журавненській, Козівській, Трускавецькій, Турківській ТГ», – зазначають в департаменті фінансів Львівської ОВА.

За словами заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка, останнім часом шириться інформація про наміри великих підприємств на сході та півдні України через воєнні дії переносити виробничі потужності у західні регіони. 

«Чи не час нашим громадам активізуватися з пропозиціями власних територій для цих потужностей», – підсумував Іван Собко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів