У Львові зареєстрували торік 426 ОСББ

16:00 22 лютого 2017 р.

У міськраді запевнили: «190 будинків перебувають в процесі оформлення акту приймання передачі».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак повідомив сьогодні, 22 лютого, звітуючи про проведену ним роботу, що торік у Львові зареєстрували 426 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а 190 будинків перебувають в процесі оформлення акту приймання передачі. За його словами, на сьогодні у Львові діють 1030 ОСББ, які обслуговують 881 житловий будинок, в тому числі 426 були зареєстрованф у 2016 році, що становить 41% від загальної кількості ОСББ, створених протягом  19 років.

Сергій Бабак також запевнив: «Нами надається різностороння допомога керівникам діючих ОСББ у вирішенні організаційних, фінансових та юридичних питань. Зокрема двічі на тиждень у відділі супроводу ОСББ надаються професійні консультації юриста та фінансового експерта з питань діяльності ОСББ. Проводяться щомісячні зустрічі з головами ОСББ в приміщенні районних адміністрацій для вирішення поточних робочих питань, донесення актуальної інформації та комунікація з представниками організацій-надавачів послуг та представниками структурних підрозділів Львівської міської ради».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також стверджував у своєму звіті, що впродовж 2016 року ним і його працівниками проведено 31 навчальний семінар і 11 круглих столів, участь у яких прийняли понад 2000 активних мешканців Львова, бухгалтерів, ініціативних груп, нових та діючих керівників ОСББ. Окрім цього, у жовтні 2016 року відбувся 7-й всеукраїнський Форум ОСББ.

За словами Сергія Бабака, з метою популяризації створення ОСББ у Львові залучались громадські організацій, в тому числі міжнародні («USIT», «GIZ», «DENA», «IFC»). Окрім інформаційної підтримки департаментом впроваджувались енергоефективні заходи в житлових будинках ОСББ та ЖБК.

Чиновник також повідомив: «Упродовж 2015-2016 років у Львові на заходи з енергозбереження отримано 32 кредити. З міського бюджету відповідно до Програми (30% тіла кредиту) відшкодовано кошти в сумі 2 288,15 тисячі гривень. Також було проведено сім навчальних семінарів з питань енергозбереження (які відвідало 1000 осіб)».

За словами Сергія Бабака, торік було на відновлення технічної документації в 12-ти ОСББ були спрямовані 50 тисяч гривень, а на капітальний ремонт та реставрацію у сімох житлових будинках ОСББ та на ремонтні роботи ще у двох – 2,25 млн. гривень. Про це повідомили сьогодні, 22 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів