Україна отримає $500 мільйонів на закупівлю газу

10:20 19 жовтня 2016 р.

Правління Світового банку прийняло рішення про надання гарантії НАК «Нафтогаз України» на кредит розміром $500 мільйонів, який дозволить закупити достатню кількість газу для проведення опалювального сезону.

Кошти, залучені за кредитом під гарантії Світового банку, підуть на те, аби стабільно забезпечувати жителів України теплом протягом зимових місяців. Завдяки активній співпраці Нафтогазу та Мінфіну по залученню кредиту кошти будуть надані на привабливих для Нафтогазу умовах.

Наявність гарантії Світового банку знижує ризики для позичальників і дозволяє кредиторам надавати кошти під нижчу відсоткову ставку. Домовленість про гарантію на кредит від Світового банку досягнута в рамках послідовної енергетичної реформи, яка в тому числі дозволила зменшити дефіцит НАК «Нафтогаз України» з більше ніж $10 мільярдів до нуля та вивести компанію на самоокупну роботу.

Минулого року було залучено кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на €300 мільйонів для закупівлі НАК «Нафтогаз України» газу на європейському ринку. Це дозволило не тільки забезпечити стабільну подачу тепла громадянам протягом опалювального сезону, а й прискорило диверсифікацію джерел постачання енергії та посилило енергетичну незалежність та безпеку України.

Очікується, що НАК «Нафтогаз України» підпише кредитний договір після завершення необхідних процедур. Про це повідомили на сайті міністерства фінансів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів