Якість газу в оселях Львівщини відповідає нормі, – ЛОДА

14:10 24 лютого 2017 р.

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації Назарій Романчук запевнив: «Як показали результати перевірки – газ, який надходить в оселі мешканців Львівщини, абсолютно відповідає вимогам та стандартам якості, що діють в Україні».

«На Львівщині здійснили перевірку газу, який надходить в оселі мешканців. Її ініціювали департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА спільно із ПАТ «Львівгаз». Про підсумки перевірки розповіли у п’ятницю, 24 лютого, під час прес-конференції», – повідомили сьогодні, 24 лютого, у Львівській облдержадміністрації.

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації Назарій Романчук запевнив: «Як показали результати перевірки – газ, який надходить в оселі мешканців Львівщини, абсолютно відповідає вимогам та стандартам якості, що діють в Україні».

«Відповідно до вимог держстандарту – норма теплоти згоряння газу має становити не нижче 7600 ккал/куб м.  За словами голови правління ПАТ «Львівгаз» Юрія Войсовича, аналіз проб газу, що надходить в оселі мешканців Львівщини, проводили у лабораторії в Івано-Франківську. Загалом до процесу перевірки залучили незалежних експертів та громадськість. Також, як повідомив Юрій Войсович, в Україні у майбутньому споживання газу планують обліковувати по-новому. Відтак українці платитимуть не за об'єм спожитого газу, а за його калорійність (кількість калорій, що отримав споживач). Інформацію про пропорційність кубометрів та кілокалорій вказуватимуть у спеціальній колонці у квитанціях про оплату», – повідомили також сьогодні, 24 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів