Захисні накладки для очей військових за допомогою 3D-принтера виготовляють на Львівщині

15:37 28 квітня 2024 р.

Фото до новини

Вони призначені зберегти сітківку ока людині до приїзду медиків.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Це розробка Новояворівського вищого професійного училища, яку виготовляють за допомогою 3D-принтера. 

У Стрийському парку сьогодні дали старт Ярмарку молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. Учасниками стали понад 30 професійно-технічних закладів, фахових вищих та передвищих закладів освіти Львівщини та Дніпропетровщини, які презентували свої здобутки. Вони долучилися до програми «Компанія» від ГО Junior Achievement Ukraine.

Читайте також: У «Львівській політехніці» винайшли гідрогелеву пов'язку (відео)

На ярмарку кожен відвідувач заходу може придбати продукцію учнівських мінікомпаній. Тут представили широкий спектр товарів та послуг різних категорій. Охочі можуть спробувати ароматну випічку власного виробництва, корисні сухофрукти, насолодитися чашкою ароматного чаю або ж лимонаду.

У пригоді стануть вироби для домашнього декору – декоративні подушки з вишивкою, елементи інтер’єру тощо. На ярмарку представили виготовлені учнями професійно-технічних закладів аксесуари та прикраси у патріотичному стилі. Для наймолодших відвідувачів діє зона з майстер-класами з прикрашання паски та ліплення з пластину. Усі зібрані кошти скерують на закупівлю дронів для Збройних Сил України.

«Приємно дивують винаходи й вироби студентів наших освітніх закладів. Це ще один доказ того, що професійно-технічна освіта крута, вона не лише дає знання, а й допомагає виховати у собі підприємця. Щиро вірю, що невдовзі на українських ринок вийдуть багато нових брендів, які взяли початки з професійно-технічних закладів, адже у вас неодмінно є потенціал та круті ідеї!», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Читайте також: На базі Львівської політехніки розпочали виробництво медзасобів для військових потреб

Відвідувачі мають унікальну змогу протестувати комп’ютерну мишку, створену для людей з інвалідністю, побачити спеціальні накладки для очей, щоб зберегти зір при пораненнях. Йдеться про розробку учнів Новояворівського вищого професійного училища – Wound Body. Це спеціальні накладки для ока, призначені зберегти сітківку ока людині до приїзду медиків.

«Звичайний бинт, який накладають на поранене око, має здатність розшаровуватись і тим самим шкодити сітківці ока. Ці накладки допоможуть запобігти цьому і вони надають додаткового захисту. Накладки виготовляємо на 3D-принтері, а саму технологію нам підказали тренери з тактичної медицини. Під час ярмарку ми прагнемо ознайомити не лише зі своїм винаходом, але й назбирати кошти на подальше виготовлення накладок, адже усіх їх ми передаємо волонтерам, які співпрацюють з бригадами», - поділились учні Новояворівського ВПУ.

Свої винаходи та продукцію презентували також учні зі Львова, Перемишлян, Добротвора, Нового Роздолу, Дрогобича, Стрия, Борині, Кривого Рогу тощо. 

Ярмарок триватиме до 18:00 за адресою: м.Львів, Стрийський парк (вулиця Уласа Самчука, 14). Вхід – вільний. 

Читайте також: Димові і протипожежні гранати, які розробили на Львівщині, готові для виробництва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів