Історик Володимир Косик спочиватиме у Львові

23:55 25 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

Голова Об’єднання українців у Франції та НТШ в Європі буде похований на Личаківському цвинтарі.

Депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич повідомив сьогодні, 25 червня: «Володимир Косик – відомий історик, професор, громадсько-політичний діяч. Впродовж 1962-2015 років – голова Об’єднання українців у Франції, в останні роки – голова НТШ в Європі. Автор фундаментальних досліджень з історії українсько-французьких відносин та історії України в роки Другої світової війни. Він автор численних досліджень та статей про український визвольний рух: «Концтабори в СССР», «Порушення прав людини в Україні і в СССР», «Україна у Другій світовій війні у документах (1941-1944)»; «Симон Петлюра» та інших».

«Володимир Косик був відзначений державними нагородами, зокрема орденом України «За заслуги ІІІ ступеня» (2005) та однією з чотирьох найбільших відзнак Франції – Орденом мистецтв, письменства (1998). Крім того, він мав Золоту медаль УВУ (2000), був лауреатом Міжнародної літературної премії ім. Івана Кошелівця (2000), почесним членом Головної булави Всеукраїнського братства ОУН-УПА (1995)», – написав також Ігор Зінкевич

«Володимир Косик помер 12 червня на 93-у році в Парижі. 23 червня у церкві святого Володимира в Парижі відбулася заупокійна літургія, а потім домовина з тілом Косика перевезена до Львова. Похорон – у Львові. 26 червня, в понеділок, о 19.00 – парастас у Гарнізонному храмі Петра і Павла на вулиці Театральній, 11, а 27 червня, у вівторок, о 12.00 – заупокійна літургія в цьому ж храмі та піша хода до Личаківського цвинтаря, поховання – на полі 83», – повідомив сьогодні, 25 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів