На Львівщині освятили Меморіальний комплекс полеглим січовикам

17:35 15 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

У неділю, 15 жовтня, на Верецькому перевалі в селі Климець у Сколівському районі Львівської області відкрили та освятили Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України.

Про це повідомили у Львівській обласній краді, де також розповіли: «Верецький перевал – це не просто місце, де зустрічаються Львівщина і Закарпаття, а вікопомність, де в 1939 році обірвалося життя понад 600 українських патріотів, які зі зброєю в руках боронили паростки молодої незалежної України».

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у своєму виступі підкреслив: «Сьогодні всі розуміють наскільки велике значення для нас у ХХІ столітті під час війни на східних теренах мають питання національної пам’яті. Тому дякую депутатському корпусу обласної ради, який підтримує саме таку політику вшанування історичної пам’яті. У нас великі плани – встановити на сході країни меморіали усім полеглим Героям російсько-української війни».

«Крім того, Олександр Ганущин подякував комунальному підприємству «Доля», секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі, будівельникам, голові Сколівської райради Миколі Романишину, усій лісовій галузі в особі начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, телеканалу «Перший Західний» за фільм про Карпатську Україну та всім причетним до зведення Меморіалу. Присутнім на відкритті Меморіалу продемонстрували вищезгаданий фільм-хроніку тодішніх подій, підготовлений телеканалом «Перший Західний», – поінформували також в облраді.

Голова обласної ради Олександр Ганущин резюмував: ««Роботи з увічнення пам’яті Героїв – ще дуже багато. Але вона наближає нас до перемоги. Ми мусимо бути разом».

Присутня на заході віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила: «Історія вчить усіх нас тому, що країна завжди має шанс відбутися, бо є люди, готові віддати за неї життя. «Коли ми сьогодні стикаємося з великими випробуваннями, то маємо звертатися до світлої пам’яті наших дідів. Вклоняюся усім нашим Героям».

Натомість секретар державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета зазначив: «У березні 2016 року голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин задекларував, що на цьому місці буде споруджено меморіальний комплекс. «Дякуючи підтримці обласної ради, ініціативі Олександра Ганущина, за 2016-2017 роки спільними зусиллями нам вдалося спорудити Меморіальне кладовище Героям Карпатської України».

«Сьогодні на Меморіальному військовому кладовищі спочиває 22 українських Героя. У 90-х роках ХХ століття на Верецькому перевалі було встановлено символічний меморіальний знак. Роботи з пошуку та перепоховання українських героїв розпочали в 2008 році», – повідомили також у прес-службі Львівської облради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів