На Львівщині з почестями перепоховали останки полеглих вояків

17:40 29 вересня 2017 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 29 вересня, на військовому кладовищі селища Івано-Франкове відбулася церемонія перепоховання останків вояків австро-угорського та російського війська, які полегли під час Першої світової війни.

На військовому кладовищі селища Івано-Франкове відбулася поминальна панахида за участі представників Яворівської РДА, почесної делегації із Угорщини та республіки Австрія, а також представників громадської організації «Пам’ять», науковців, дослідників та громадськості. почесний консул Австрійської республіки у Львові Маркіян Мальський зазначив: «Нині, як ніколи, ми усвідомлюємо значимість миру, і це сьогоднішнє перепоховання має високу місію – сприяти становленню миру».
Куратор Австрійського чорного хреста доктор Франц Бількфелльнер на знак подяки нагородив усіх, хто долучився до пошуку та перепоховання їхніх земляків. У відповідь заступник начальника 184 навчального центру, підполковник Володимир Безбородов, подарував австрійцям уламок від снаряду, який знашли під час впорядкування меморіалу полеглих вояків австро-угорського війська.
Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також нагадали: «26 червня 2017 року в лісовому масиві на західній околиці містечка Івано-Франкове пошукова група ГО «Пам’ять» провели ексгумаційні дослідження місць захоронень вояків австро-угорського та російського війська, які виникли під час боїв у вересні 1914 року. Шестеро з них це вояки австро-угорського війська, інші п’ять – вояки російської-імператорської армії. Один із австро-угорських вояків мав при собі військовий ідентифікатор, завдяки якому стало відоме прізвище, ім’я та місцевість з якої призивався на військову службу загиблий».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів