На Львівщині знайшли повстанський архів (відео)

09:40 28 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: istpravda.com.ua

Пошуковці передали директору Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслану Забілому знайдені ними документи збройного підпілля ОУН.

Коли 23 вересня 2016 року активісти громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» проводили пошукові роботи останків загиблих солдатів Другої світової війни в селі Зашків у Золочівському районі Львівської області, то натрапили на глибині 0,4 метра на молочний бідон ємністю 40 літрів. А в ньому – на захований архів одного з підпільних осередків ОУН Золочівського району, документи якого датуються 1951 роком.

Попри те, що документи пролежали в землі 65 років, вони збереглися дуже добре. Голова товариства «Пам'ять» Любомир Горбач передав знайдені матеріали директору Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслану Забілому для реставрації та дослідження.

Знахідка після реставраційних робіт Архів Центру досліджень визвольного руху. Поповнить. Про це розповіли в Центрі досліджень визвольного руху інтернет-виданню «Історична правда».

Процес вивчення документів тільки-но розпочався. Історики кажуть, реставраційні роботи займуть щонайменше рік. А після того, як архів детально опрацюють, документи оцифрують та опублікують в Інтернеті. Про це повідомили на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів