У центрі Львова пом’януть жертви депортації

10:45 18 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: 4studio.com.ua

У п’ятницю, 18 травня, о 19.00 на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи у Львові розпочнеться траурний мітинг до 74-ї річниці депортації кримських татар.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У Львові вшановують 74-ту річницю депортації кримськотатарського народу з Криму. На майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи відбулась акція «Запали вогник у своєму серці», під час якої з вогників зобразили Кримський півострів з числом 74, контури національних українських та кримськотатарських гербів «Тамга» і «Тризуб». До акції долучились львів’яни, переселенці та гості міста, а також представники влади.

У кримськотатарському культурному центрі «Кримський дім у Львові» повідомили: «18 травня у світі вшановуватимуть 74-ту річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. П’ятий рік окупації та анексії Криму Росією знову поставили під загрозу долю кримських татар. Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові. Кримськотатарська громада міста Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців та гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії кримськотатарського народу. Вхід на всі заходи вільний»

«У п’ятницю, 18 травня, о 19.00 на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи у Львові розпочнеться траурний мітинг до 74-ї річниці депортації кримських татар», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів