Виставка у Львові «розповідатиме» про Олега Ольжича

15:48 12 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: kmoun.info

У четвер, 14 грудня, о 14.00 у приміщенні Львівського історичного музею на площі Ринок розпочнеться відкриття виставки «Захочеш – і будеш!», приуроченої до 110-ї річниці від народження Олега Кандиби (Ольжича).

Про це повідомили сьогодні, 12 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «21 липня 2017 року виповнилося 110 років від народження знаного українського вченого, археолога, поета, одного з чільних діячів ОУН Олега Кандиби (Ольжича). З нагоди відзначення цієї дати, у грудні 2017 – березні 2018 року у Львівському історичному музеї будуть експонувати виставку «Захочеш – і будеш!».
«Автори виставки мали на меті показати життєвий та творчий шлях Олега Кандиби. Щоб усебічно висвітлити багатогранний талант знаного вченого, автори звернулися до багатьох інституцій з пропозицією взяти участь у створенні виставки. На заклик відгукнулися:Львівська обласна і міська Організації Українських Націоналістів; Відділ україніки Національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника; Фундація імені Олега Ольжича (Київ); Музей Української революції (Київ); Відділ археології Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України; Бібліотека-філія №6 імені Олега Ольжича ЦБС для дорослих Львова», – поінформували також у міськраді.
«На виставці буде репрезентовано понад 100 експонатів. Серед них – реліквії: рукописи та археологічні рисунки вченого, збірки його творів. Відвідувачі зможуть побачити знахідки з місцевостей, де Олег Кандиба проводив розкопки, численні світлини з різних періодів його життя. Автори виставки – Емілія Зарубій та Оксана Куценяк», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів