Зруйнований у Гуті-Пеняцькій пам'ятник відновлять

16:30 11 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: radyvyliv.info

Голову «Товариства Гута Пеняцька» запевнили, що щорічні пам’ятні урочистості, які проводять у лютому в пам’ять про жертви злочину 1944 року, відбудуться.

Пам’ятник загиблим під час Другої світової війни в Гуті Пеняцькій полякам, який два дні тому зруйнували невідомі вандали, відбудують. Голова «Товариства Гута Пеняцька» у місті Вхсова Любуського воєводства, яке впродовж декількох років піклується про це пам’ятне місце, розмовляла про відновлення пам’ятника з українською стороною та міністерством закордонних справ Польщі, і її запевнили у його відбудові як польська влада, так і самоврядна влада в Україні.

Малґожата Ґосньовська-Коля запевнила також, що щорічні пам’ятні урочистості, які проводять у лютому в пам’ять про жертви злочину 1944 року, відбудуться. Про це повідомило сьогодні, 11 січня, «Польське радіо», де також нагадали: «Польський експерт і радник президента Польщі Пшемислав Журавський вель Ґраєвський вважає, що за пошкодженням польського пам’ятника на Львівщині стоїть Москва».

Як інформував «Щоденний Львів», російські ЗМІ заздалегідь повідомили про провокацію в селі Гута Пеняцька, відтак, радник глави МЗС Польщі вважає, що пам’ятник у Гуті-Пеняцькій знищили росіяни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів