На Львівщині затримали двох іноземців

11:30 29 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

У пункті пропуску «Мостиська» намагався перескочити через огорожу китаєць, а в Шегинях схопили турка.

Вчора, 28 вересня, на українсько-польській ділянці кордону затримали двох порушників, які намагалися пішки дістатись до Польщі. Спочатку прикордонний наряд затримав у пункті пропуску для залізничного сполучення «Мостиська» чоловіка азіатської зовнішності, який намагався перескочити через огорожу пункту пропуску.

Прикордонникам він пояснив, що навмисне обійшов пункт пропуску і вважав паркан, який перескочив, кордоном з Польщею. Затриманим виявився 29-річний громадянин Китайської Народної Республіки, який напередодні легально прибув із Росії, однак, не маючи польської візи, вирішив самотужки діставатися Західної Європи.

За спробу порушення державного кордону України громадянина притягнено до відповідальності за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративнівні правопорушення. Рішенням суду йому було призначено покарання у вигляді семи діб арешту, в подальшому громадянина буде примусово видворено за межі України. 

А ввечері 28 вересня наряд відділу «Шегині» побачив зі спостережної вежі, як з околиці села Шегині прямує вбік кордону невідома особа. Старший наряду, солдат-строковик, негайно викликав групу реагування з підрозділу та почав переслідування невідомого.

На самих підступах до державного рубежу, за 700 метрів від Польщі, прикордонники затримали втікача. Ним виявився громадянин Туреччини без документів, який також в обхід пункту пропуску намагався порушити кордон та пішки дістатись сусідньої країни. Його затримано в адміністративному порядку для встановлення особи та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного порушення державного кордону України. Всього ж за дев’ять місяців 2016 року прикордонники Мостиського загону завадили 41 спробі незаконного перетину рубежу країни поза пунктами пропуску та відповідно затримали 69 порушників державного кордону України.

Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото одного зі затриманих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів