Патрульні зупинили ще п'ять фур зі львівським сміттям

13:22 19 січня 2017 р.

За словами прес-офіцера патрульної поліції Житомира Діни Корчевної, поліціянти виявили ознаки фальсифікації у товарно-транспортних накладних.

Упродовж середи на трасі Київ-Чоп патрульні зупинили п'ять вантажівок, які перевозили львівське сміття. Про це повідомила кореспонденту агенції Укрінформ прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна.

Зокрема, за її словами, на 128 кілометрі автодороги Київ-Чоп за порушення правил дорожнього руху екіпаж патрульної поліції зупинив дві вантажівки, які рухалися одна за одною в попутному напрямку вбік Києва. «Перевіряючи у водіїв документи, патрульні виявили ознаки фальсифікації у товарно-транспортних накладних: не була вказана серія, а вантаж, який перевозився, узагалі фігурував як вторинна сировина», – зазначила прес-офіцер.

За її словами, оглянувши вміст контейнерів, патрульні виявили, що в них все ж таки була не вторинна сировина, а побутові відходи. Корчевна додала: «Слідчі склали акт обстеження території та відповідні матеріали за статтею 48 закону України «Про автомобільний транспорт» щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної. Санкція цієї статті передбачає 1700 гривень штрафу».

Прес-офіцера патрульної поліції Житомира також повідомила: «Патрульні супроводили до кордону з Київською областю, звідки їх далі супроводжували вже київські патрульні поліцейські. Тобто нашим завданням було вивезти ці автомобілі, супроводити з Житомирської області, аби не допустити викидання сміття в околишніх населених пунктах».

Схожий випадок стався у пункті пропуску «Кочерів», де патрульні Житомирщини зупинили ще один автомобіль DAF. Корчевна розповіла: «У документах цього водія як місце відправлення також вказувалося місто Львів, а місцем відвантаження – Дніпропетровська область, але був зазначений уже інший перевізник. Після обіду патрульні зупинили на трасі Київ-Чоп ще дві вантажівки зі львівським сміттям.

«Загалом за день було виявлено п'ять вантажівок зі львівськими номерами, водії яких підтвердили, що є жителями Львова і не заперечували, що перевозять саме сміття. Проте від детальних коментарів відмовлялися. Як і не пристали на пропозицію патрульних сфотографувати місце відвантаження відходів, коли дістануться пункту призначення, та відправити патрульним відповідні фотопідтвердження. За документами, всі вони везли сміття до Дніпропетровської області», – зазначила прес-офіцер.

За її словами, у патрульній поліції Дніпра підтвердили, що їм відомо про ці вантажівки, які нібито прямують на відвантаження до Дніпропетровської області, проте уточнили, що знають про факти скидання сміття в інших областях. Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в агенції Укрінформ, де також додали, що вранці 17 січня на патрульному посту «Звягель» у Житомирській області поліцейські зупинили вантажівку «DAF» також зі львівським сміттям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів