Прокуратура виявила порушення в ізоляторах прикордонників на Львівщині

15:30 23 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ombudsman.gov.ua

Працівники Львівського й Мостиського прикордонних загонів затримали за п’ять місяців цього року 129 осіб.

У прокуратурі Львівської області повідомили сьогодні, 23 червня, що вона виявила порушення в місцях тимчасового тримання прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. У ній також поінформували: «Органами прокуратури Львівської області з’ясовано, що упродовж п’яти місяців 2017 року Львівським та Мостиським прикордонними загонами Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в порядку статей 260-263 Кодексу України про адміністративні правопорушення затримано 129 осіб, з яких 75 осіб утримувались у місцях тимчасового тримання».

«Як засвідчили прокурорські перевірки, в діяльності пунктів тимчасового тримання та спеціальних приміщеннях прикордонних загонів мають місце порушення вимог законодавства щодо порядку та умов утримання осіб, в тому числі іноземців та осіб без громадянства. Зокрема, було виявлено факти порушення прав затриманих при їх поміщенні, здійснення медичного огляду, гігієнічного миття, забезпечення права на прогулянку тощо», – повідомили також в прокуратурі.

«Також встановлено випадок затримання та поміщення в спеціальне приміщення відділу прикордонної служби «Рава-Руська» трьох громадян Туреччини без обґрунтованих на те підстав. Окрім цього, з’ясовано, що відповідальними особами Львівського та Мостиського прикордонних загонів допускаються порушення щодо достовірності відображення у протоколах часу затримання осіб; безпідставного продовження застосування заходу забезпечення у виді затримання; обов’язку у визначений строк письмово інформувати прокурора та консульські установи про затримання осіб; доведення до затриманих осіб інформації про їх права, свободи та існуючі механізми захисту; забезпечення затриманим особам права на безоплатну вторинну правову допомогу», – поінформували також в прокуратурі.

«За наслідками перевірок на вказаному напрямі прокурорами внесено сім вказівок, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб. В той же час, завдяки вжитим заходам значну частину порушень в діяльності місць тимчасового тримання Львівського та Мостиського прикордонних загонів без зволікань було усунуто ще у ході прокурорських перевірок», – повідомили також сьогодні, 23 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів