Слідчі СБУ заарештували з дозволу Верховної Ради нардепа Надію Савченко

14:30 22 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

За дозвіл на притягнення до відповідальності проголосували 291 нардеп. За дозвіл на затримання – 277. За дозвіл на арешт – 268. 

Генпрокуратура просила дозвіл на притягнення Савченко до відповідальності, затримання і арешт. На початку засідання генпрокурор Юрій Луценко зачитав подання на Савченко. У цей час вона стояла перед трибуною, навпроти Луценка.

Генпрокурор також показав у Верховній Раді аудіо- та відеозаписи про підготовку Савченко і керівником «Офіцерського корпусу» Володимиром Рубаном терактів у центрі столиці з метою захоплення влади. Луценко заявив, що розстріляти центр міста Савченко і Володимир Рубан планували з Труханового острова.

Перед демонстрацією Савченко вигукнула: «Бабах!». Відео показували близько 30 хвилин.Луценко, відповідаючи на питання депутатів, сказав, що не підтримує «широкомасштабну кампанію оголосити Савченко психічно нездоровою».

Також виступила в Раді Савченко, заявивши, що добровільно не відмовиться від зірки Героя України та мандату нардепа. Серед пре дставників фракцій, які  виступали перед голосуванням, ніхто не став захист Савченко.

Про це повідомили сьогодні, 22 березня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також нагадали: «15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Надія Савченко планувала теракт у парламенті, і вніс подання щодо неї. 20 березня Савченко заявила, що люди з оточення президента мали завдання ліквідувати її – і тому готували провокацію та підбурювали її на організацію «перевороту». Вона стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її. За словами Савченко, вона ніколи б не підірвала гранати в Верховній Раді, якби там були невинуваті люди».

А невдовзі в інтернет-видання «Українська правда» поінформували: «Слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко прямо в приміщені Верховної Ради. Слідчий зачитав Савченко підозру і повідомив, що її затримано. Він запропонував депутату пройти з ним для оформлення затримання».

«Савченко у супроводі слідчих і журналістів пішла пішки в бік ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку. Перед приходом слідчих Савченко зустрілася біля будинку парламенту зі своєю мамою. Після розмови з нею нардеп повернулася до приміщення Ради, де до неї підійшли представники СБУ», – повідомили також в «УП».

Савченко заявила, заходячи до будівлі Служби безпеки: «Влада прийняла своє рішення, а далі рішення за вами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів