Львівська книгарня вилучила з продажу українофобський посібник

00:00 22 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Арт-директор мережі книгарень Анастасія Левкова виправдовується: «Але кожну книжку ти не можеш відстежити».

У Львові розгорівся скандал довкола посібника з англійської мови, в якому українців зневажливо називають «хохлами». Видання випадково побачив у місцевій книгарні львів’янин Микола Сирота, який виклав у соцмережі фото сторінок, де українців зневажливо називають «хохлами» та іншими образливими словами.

Щойно справа набула розголосу – книгарня вилучила з продажу підручник і вибачилася. 

Арт-директор мережі книгарень Анастасія Левкова виправдовується: «Ми розуміємо, що це українофобське і що йому не місце на наших полицях. Але кожну книжку ти не можеш відстежити. І коли це посібник з англійської мови – всі посібники не переглянеш. І навіть не запідозриш, що там таке може бути». 

Наклад книги з назвою «Посібник із лайливої англійської» – 35 тисяч примірників. Адресою видавництва виявився звичайний житловий будинок у Львові. Авторка посібника Світлана Варшавська на мобільний не відповідає, а її сусіди запевняють, що жінка давно виїхала за кордон і у Львові не проживає. 

«Вона наче росіянка, має якесь коріння російське», – кажуть вони. Невідомою наразі є також доля накладу українофобської книги і джерела його фінансування.

Про це повідомили сьогодні, 21 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів