Львівська міськрада спрямувала на реставрацію балконів 288 тисяч гривень

15:15 18 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У ЛМР запевнили: «У будинку №5 на вулиці Менделєєва відреставрують за кошти міського бюджету чотири балкони».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 18 серпня: «На замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР з кінця липня триває капітальний ремонт балконів будинку №5 на вулиці Менделєєва. Тут відреставрують чотири балкони. З міського бюджету на проведення реставраційних робіт спрямовано 288 тисяч гривень».

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко розповіла: «Ремонтно-реставраційні роботи балконів на вулиці Менделєєва, 5 розпочалися в кінці липня цього року. Роботи на об'єкті здійснює підрядна організація ТзОВ «Реставрація стиль». Фінансування робіт здійснюється з міського бюджету».

Чиновник також зауважила: «На вулиці Менделєєва – дуже цікаві будинки. Будинки мають надзвичайно гарний декор, мають багато балконів. Що цікаво, балкони тут не прості – балкони з колонами. Але колони просто розтріскалися і почали обвалюватися і під ними було небезпечно ходити. Так виглядає, що з часу будівництва цих будинків балкони не ремонтувалися. Вони не мали доброго догляду, не мали водовідведення», - розповіла 

Лілія Онищенко також зазначила: «У будинку №5 на вулиці Менделєєва – активні мешканці. Вони написали звернення з проханням відремонтувати балкони, виготовили багато необхідних для цього документів. Тому з міського бюджету виділили кошти на ці роботи на знайшли підрядну організацію. Знайти хорошого підрядника зараз дуже складно, адже є мало фірм, які можуть якісно зробити реставрацію старого балкону. Ми задоволені роботою працівників ТзОВ «Реставрація стиль». Працівники працюють навіть в суботу, бо розуміють, що реставраційний сезон швидко закінчиться».

Своєю чергою, директор підрядної організації ТзОВ «Реставрація стиль» Руслан Кужик розповів: «Зараз ми працюємо на першому і другому балконах. Вже відновили колони, які підтримують балкони, відновили архітектурні елементи, зробили гідроізоляцію. Також самі виготовляємо елементи, яких бракує: виготовляємо форми і по них робимо деталі. До кінця реставраційного сезону плануємо відреставрувати усі чотири балкони». 

У міськраді також повідомили: «Тривають ремонтно-реставраційні роботи балконів на вулиці Дорошенка, 15, які розпочалися минулого року. Роботи на об'єкті здійснює ПП «Оберіг Груп». Кількість балконів, які будуть відреставровані, – сім. Фінансування робіт здійснюється з міського бюджету та програми «Муніципальний розвиток і оновлення історичної частини Львова» GIZ. З міського бюджету на ці роботи спрямовано 312 тисяч гривень. Вже завершилась реставрація балконів на вулицях Левицького, 16 і площі Торговій. У планах реставрація балконів на – Городоцькій, 61, Павлова, 1 та 2 і Зеленій, 6.

Лілія Онищенко запевнила: «Кожного року в середньому ми реставруємо 30 балконів. Сподіваюся, що цього року ця цифра не буде меншою. Нас затримують дві речі: дуже довга експертиза проекту і отримання дозволу на початок ведення ремонтних робіт. Багато наших проектів інспекція Держархбудконтролю повернула, бо мешканці будинку мають надати юридично завірений дозвіл на проведення робіт».

Про це повідомили сьогодні, 18 серпня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «Відновлення балконів здійснюється на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів