Львів’янка здобула першу премію конкурсу прозаїків «Крилатий лев»

19:24 15 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Всеукраїнський літературний конкурс рукописів прози «Крилатий Лев» уже вдруге відбувся на Львівщині.

Про це повідомили сьогодні, 15 грудня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Відтак, обрали найкращі кращі книги року премії та спеціальні відзнаки здобули письменники зі Львова, Херсона, Івано-Франківська, Києва та Полтавщини».
В облдержадміністрації також нагадали: «Автором ідеї і керівником проекту є письменник Олесь Дяк, співорганізатором – видавництво «Апріорі», а офіційними партнерами – Львівська облдержадміністрація та українсько-англійське спільне підприємство «Галка ЛТД». Головна нагорода – випуск книжок переможців у видавництві «Апріорі» накладом 1000 примірників».
«Традиційно журі визначило десятьох кращих авторів, рукописи чи фрагменти яких будуть опубліковані в часописах. Конкурс, який  має на меті відкривати нові імена у літературі, цьогоріч присвоїв три премії та три спеціальні відзнаки, а також дипломи кращій десятці авторів». «Лауреатом першої премії «Крилатого лева» стала Єва Лотоцька зі Львова з твором «Параноя». Другу премію і спеціальну відзнаку часопису «Дзвін» отримає Юлія Чернієнко з Херсона за повість «Вирок Міри». Володар третьої премії – Оксана Дрогомирецька з Івано-Франківська за повість «…і в раю вони поцілувались», – поінформували також в облдержадміністрації.
«Журі також визначило десятку кращих конкурсантів, які отримають дипломи конкурсу. Твори восьми молодих авторів опублікують в молодіжних номерах часопису «Дзвін».
За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва. Вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність указом Президента України звання «Заслужений діяч мистецтв України» першому заступникові голови Львівської обласної організації Національної спілки письменників України Олександру Дяку», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів