Реставратори відновлять у Львові дев’ять об’єктів Музею народної архітектури та побуту

13:00 23 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Роман Назаровець запевнив, що основним пріоритет для музею є збереження пам’яток під відкритим небом, популяризація українських традицій та ремесл та залучення якомога більше відвідувачів.

Директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Роман Назаровець повідомив також сьогодні, 23 червня: По кількості відвідувачів є позитивна динаміка, яка показує, що музей розвивається в правильному напрямку. За останні роки відвідуваність зросла на 69% і за три  роки музей отримав 250% доходів, що є хорошим показником роботи. В рамках проекту «UNESCO» , робочою групою було розроблено стратегію розвитку музею».

Роман Назаровець також запевнив: «Нашим пріоритетом є збереження пам’яток під відкритим небом, популяризація українських традицій та ремесл та проведення культурних та пізнавальних заходів. Також стратегією визначено три основні напрямки діяльності. Перший напрямком – збереження та реставрація, другий – це те, що музей – науково-просвітницький простір і третій – надання якісних послуг відвідувачам на рівні кращих європейських музеїв».

Директор музею також зазначив: «За останні три роки ми провели реставраційні роботи використовуючи різні джерела фінансування. Наприклад, «Дзвіницю»  привезену із села Хоросно відновлено за кошти уряду Норвегії, «Гуцульську колибу»  реставровано власними силами та коштами музею, хату із села Шандрівець було врятовано за кошти «UNESCO»  і хату із села Крайниково реставровано за допомогою ТМ «Моршинська» .

Роман Назаровець також розповів: «Музей – це науковий, культурний та освітній центр. За останні чотири роки в музеї було проведено три Міжнародні конференції по проектах «UNESCO» , урядом Норвегії та спільно з монастирем Свято-Іванівської Лаври. Працівники музею також взяли участь у Міжнародній конференції у місті Гданську (Польща)».

Директор музею також поінформувалв: «У 2014-2016 роках у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького було проведено 3,5 тисячі екскурсій, 37 різноманітних фестивалів та свят і 47 виставок. В музеї ми також проводимо відкриті уроки, різноманітні майстер-класи, благодійні заходи та театралізовані вистави».

Роман Назаровець також запевнив: «Сучасний інформаційно-освітній центр допоможе музею розширити виставкові площі, допоможе проводити навчальні конференції. Буде місцем, де можна буде отримати максимум інформації про музей. Традиційно, щороку в нас проводяться фестивалі «Різдво в гаю» , «Великдень в гаю» , «Казка в гаю»  і «Свято хліба». Ці фестивалі і свята вже стали нашою візитівкою. Відвідувачі задоволені, коли отримують якісний сервіс. Відтак, у 2016 році було завершено ремонт центральної алеї музею».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів