У Кракові визначили найліпших україністів з семи країн

09:59 20 березня 2017 р.

У Кракові змагалися україністи 7 країн Європи. Серед переможців - студенти з Кракова, Москви та Загреба.

Про це інформує Польське радіо.

У давній польській столиці відбувся ІІ Міжнародний орфографічний конкурс з української мови. У ньому взяли участь студенти україністи 7 країн Європи з 15 навчальних закладів. Перше місце здобула Аґнєшка Жинда (Краків), другим став Даниїл Фьодоров (Москва, Росія) і третє місце – Саня Сабляк (Загреб, Хорватія).

Організатор конкурсу, старший викладач кафедри україністики Інституту Східнослов’янської філології Яґєллонського університету Оксана Баранівська наголошує, що орфографічний конкурс стає все більш популярним, а серед його учасників були студенти з Польщі, Росії, Чехії, Угорщини, Болгарії, Сербії, Хорватії. Що цікаво, серед них були представники Білорусі і Словаччини, які вивчають українську мову поза межами своїх країн. Протягом двох днів мовою міжнаціонального спілкування студентів з Європи у Кракові була українська:

«Мушу сказати, що студенти досить непогано справляються із завданнями – навіть з диктантом чи з текстовими завданнями. Є надія, що цей конкурс стає все більш популярним, принаймні нам, організаторам хочеться, аби й наступними роками приїжджали учасники. Інші україністики знають, що березень – це і Шевченківські свята, і орфографічний конкурс з української мови у Кракові. Це приємно звучить і нас це тішить».

У рамках ІІ Міжнародного орфографічного конкурсу з української мови у Кракові відбулися також шевченківські читання. Успішно пройшла також відкрита лекція «Спецпроект Українського радіо – радіодиктант національної єдності як історія сучасного мовника», яку прочитала кандидат філологічних наук Аліна Акуленко з Києва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів