У Львові перебуватиме Зарваницька ікона Богородиці

09:34 29 вересня 2016 р.

Фото до новини

Реліквія буде виставлена в храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії на вулиці Пилипа Орлика з 29 вересня до 6 жовтня.

Зарваницьку ікону Богородиці привезуть до храму мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії на вулиці Пилипа Орлика в четвер, 29 вересня, о 18.00. Упродовж тижня вона буде щодня виставлена для урочистого пошанування вірян з 8.00 до 20.00, а о 18.00 в цій церкві відбуватиметься молитва до Божої Матері.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли, що ікона Божої Матері Зарваницької датується серединою XVII століття За легендою, існував ще образ XIII століття.

За переказами, після спустошення татарськими ордами Києва один монах, рятуючись втечею від нападників, потрапив у незнані місця над річкою Стрипа. Знеможений до краю, він просив у молитві Богородицю, щоб взяла його під свою опіку. Умиротворений молитвою, заснув. А уві сні йому з’явилися Пречиста Діва Ма¬рія й два янголи з білими ліліями в руках.

Чернець упав перед Богородицею на коліна, а вона, посміхнувшись, доторкнулася до нього омофором. Монах прокинувся у чарівній долині, оповитій густим лісом. Вражений красою місцевості, побачив над джерелом ікону Пресвятої Богородиці з Ісусом на руках, котра світилася.

Чернець залишився там. Згодом збудував капличку, куди помістив ікону; опісля тут звели церкву з монастирем. Село, що виникло біля цього святого місця, назвали Зарваницею. За переказами, ікона не раз зупиняла ворожі напади, а вода з джерела зцілювала калік і хворих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів