У Львові розпочався Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів

20:15 15 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 15 грудня, у Львівській обласній філармонії стартував Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака – видатного українського оперного співака, учасника бойових дій на сході України, Героя України, кавалера ордена «За мужність» І ступеня.

Про це повідомили сьогодні, 15 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли, що з вітальним словом до учасників конкурсу звернувся її голова Львівської ОДА Олег Синютка, який зазначив: «Ми ніколи не повинні забувати таких людей як Василь Сліпак. Я дуже хотів би, щоб не залежно від того, хто стане лауреатом, ви завжди пам’ятали, що ви є учасниками конкурсу людини, яка своїм життям не просто захистила Україну, а й дала нам можливість реалізувати себе. Тож, коли ви будете на вершині успіху завжди пам’ятайте, що в цьому успіху є краплинка долі життя і перемоги великого українця Василя Сліпака».
«Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, камерний хор «Глорія» та солісти виконали ораторію  «Месія» Генделя. У конкурсі візьмуть участь 35 солістів-вокалістів з усіх регіонів країни віком до 30 років (академічний спів) у чотирьох номінаціях (сопрано, мецо-сопрано, тенор, баритон/бас). Творче змагання оцінюватиме авторитетне журі, яке очолили співголови: Сергій Магера, Ольга Пасічник. Члени журі – це відомі музиканти, зокрема: Валерій Буймистер, Софія Соловій, Олег Махлай, Тарас Криса. Виконавчий директор конкурсу – заслужений артист України Олег Созанський Конкурс триватиме до 20 грудня, захід  організували за ініціативи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів