У Львові триває виставка створених на пленері ікон

12:28 20 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

У Національному музеї імені Андрея Шептицького експонують роботи понад 30 художників з України, Білорусі й Польщі.

У Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові триває виставка сучасних ікон. Усі вони були створені під час VIII Міжнародного іконописного пленеру в Новиці, який тривав 4-18 вересня в осередку Братства греко-католицької молоді «Сарепта».

Цьогорічною темою пленеру була книга «Одкровення Івана Богослова», або «Апокаліпсис». Понад 30 художників-іконописців з України, Білорусі та Польщі відображали свої візії на задану тематику.

Задумом організаторів Міжнародного іконописного пленеру в Новиці є створення художниками, що продовжують традицію східного сакрального мистецтва, можливості пошуку індивідуальної форми висловлювання. З-посеред творів, що постали на пленері, можна побачити ті, що виконані під впливом традиційної та народної ікони, а також модерного мистецтва, абстракції, мінімалізму і багатьох інших.

Організатори виставки зазначили: «Відмовляючи Молитву Господню, говоримо слова: нехай прийде Царство Твоє. В часи криз, замішань і непевності це прохання звучить з особливою силою. Тому ми запропонували митцям, щоб в часі цьогорічного перебування у Новиці замислилися над текстом «Одкровення Івана Богослова» — наповненого символами, що присутні в європейській культурі (чотири вершники апокаліпсису, сім печатей, сім сурем та інші), і одночасно непростим і тому часто призабутим».

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів