У Львові відбудеться благодійний аукціон

14:30 28 вересня 2016 р.

У кав’ярні «Світ Кави» на площі Ринок, 30 будуть виставлені на продаж роботи митців, щоб зібрати кошти на лікування викладача національної академії мистецтв.

Як повідомили сьогодні, 28 вересня, в прес-службі міськради, у Львові триває в межах проекту «Ми – Львів’яни» благодійний аукціон, під час якого збирають кошти на лікування онкологічного захворювання старшого викладача кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв Софії Бурак. Зокрема, 15 вересня у Галереї «Пори року» на вулиці Вірменській 28 відкрили виставку-ярмарок, яка триватиме до 28 вересня включно.

Опісля, завтра, 29 вересня, відбудеться виставка-аукціон за участю мистецького та бізнес середовища міста у кав’ярні «Світ Кави» на площі Ринок, 30, де роботи митців будуть виставлені на продаж. Для лікування онкологічного захворювання жінці потрібно близько 50 тисяч гривень.

За словами Нодара Каралашвілі, керівника громадської організації «Легіон патріотів Галичина», до неї звернулося керівництво Львівської національної академії мистецтв з проханням допомогти у проведенні благодійного ярмарку. Якщо вдасться зібрати більше 50 тисяч гривень, то залишок витратять на закупівлю найнеобхідніших речей для українських військових, а також чергового проекту «Знання. Мир. Любов», що зорієнтований на дітей з прифронтової зони.

Нодар Каралашвілі запевнив: «Софія неодноразово допомагала людям, тому тепер ми повинні допомогти їй. Уже зібрано понад 18 тисяч гривень. Ми повинні допомагати один одному, вся Україна повинна брати приклад зі Львова, бо на Сході волонтерів найбільше саме зі Західної України».

Як розповіла, завідувач кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв Таміла Печенюк, вартість мистецьких робіт знижено на половину, але не слід забувати, що продаж відбуватиметься у форматі аукціону.

Софія Бурак – вихованка Львівської національної академії мистецтв. У мистецьких колах Львова вона знана і має незаперечне визнання як талановита мисткиня. Навіть нині, будучи у тяжкому стані, Софія бере участь у виставці міні-текстилю, організованій секцією художнього текстилю ЛНСХУ, експозиція якої розгорнута в галереї «Дзиґа».

Софія Бурак – постійна учасниця престижних всеукраїнських творчих проектів, європейських пленерів та симпозіумів. Свого часу одноосібно презентувала українське декоративне мистецтво у Магдебурзі. Лауреат багатьох мистецьких акцій в Україні. Організатор низки персональних виставок.

Від 2006 року викладає на кафедрі художнього текстилю ЛНАМ. Є автором навчального посібника та авторських програм з комп’ютерної графіки. Неодноразово організовувала спільні зі студентами мистецькі виставки з новаційного текстилю.

Громадська організація «Легіон патріотів «Галичина»  позиціонує своїм основним завданням виховання патріотично налаштованої молоді, формування особистості із сильним, загартованим духом, відродження забутих культурно-історичних традицій, життєво важливих для українського народу. Основними цілями є: військово-патріотичне виховання молоді віком від 14 до 18 років; допомога армії; допомога вимушеним переселенцям та сім'ям-учасникам АТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів