У Львові влаштували для бійців вечір української пісні

16:20 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Як повідомили в в четвер у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України, двогодинна музична імпреза для учасників АТО відбулася у Львові вже вдруге.

«У Львові відбувся вечір української пісні для бійців АТО», – повідомили сьогодні, 5 березня, на сайті Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, конкретизуючи при цьому:

«Це найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Адже гарний настрій їм зараз потрібний не менше, аніж сучасна зброя та хороше екіпірування», – говорить організатор вечора української пісні в подяку воїнам АТО співак Сергій Котовський.

Двогодинна музична імпреза для учасників АТО відбувається у Львові вже вдруге. Перший концерт проведено перед Новим роком. Другий, організатори вирішили присвятити початку весни. Площадкою для музичного вечора стала одна із популярних кав’ярень міста.

– Ми навмисно вирішили не збирати бійців десь у концертному залі. Вирішили зробити свято більш родинним, нівелювати відстань між артистами і публікою, – розповів С.Котовський. – Дуже втішно, що львівські ресторатори охоче відгукнулись і пристали на нашу пропозицію. До того ж, від себе вони підготували ще й невеличкі подарунки кожному захиснику України.

У залі в цей вечір рясніло від одностроїв: солдати, офіцери, бійці-добровольці, військовослужбовці, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – усі вони брали участь у боях з російсько-терористичними бандами на Донбасі.

А на сцені, окрім Сергія Котовського, плеяда відомих в Україні артистів. Етногурт «Леля» – дівоче тріо, які виконують пісні у стилі «фолк». Погуморили та посміялись бійці разом із артистами гумор-кабаре «Вечір колег». Патріотичні пісні виконував відомий автор бард Олександр Шевченко. До слова, його пісні виконують такі відомі гурти, як «Пікардійська терція». Ну а поринути у світ якісного українського року запропонувала воїнам Наталка Самсоненко – знана виконавиця у цьому жанрі. Зі сцени вона звернулась до бійців.

– Окрім музичних виступів для військових я вже упродовж восьми місяців є волонтером у військовому госпіталі. Допомагаю пораненим стати на ноги, збираємо кошти на протезування. Дуже болить доля кожного з наших захисників. Хотіла б звернути увагу суспільства на воїнів добровольчих батальйонів. Вони потребують підтримки збоку людей і збоку держави. Регулярно спілкуюсь і з хлопцями, які пребувають на фронті. Тішить, що тут у залі перебуває один з таких добровольців – боєць 80 окремої аеромобільної бригади Іван Таран. Тривалий час із ним не було зв’язку. Але він повернувся і зараз із нами,  – говорить співачка.

Слід зазначити, що одна з пісень її нового альбому присвячена саме бійцям, які добровільно пішли захищати Україну.

Після концерту усі охочі отримали нагоду сфотографуватися з артистами. Та й сам музичний вечір став вечором зустрічей старих друзів, ких надовго розлучила війна.

– Ми плануємо не лише концертні програми для воїнів у стаціонарних умовах, – розповідає організатор музичного дійства співак Сергій Котовський. – Разом із однодумцями-митцями хотіли б відвідати полігони, де проходять підготовку мобілізовані. Та й концертний тур в саму зону АТО також у планах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів