Амбулаторія сімейної медицини у Новому Львові обслуговуватиме 12 371 мешканця

16:20 22 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

До зони обслуговування амбулаторії сімейної медицини на вулиці Тернопільській, 9 входять вісім територіальних дільниць.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 22 лютого, що після капітального ремонтув приміщення першого поверху житлового будинку №9 на вулиці Тернопільській там облаштували там нову, уже 18-ту, амбулаторію сімейної медицини у Львові, яка обслуговуватиме 12 371 мешканців Нового Львова і є повністю доступною для людей з особливими потребами. Її відкрили 15 лютого, і вона є першою у структурі 4-ї міської клінічної лікарні. 

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб запевнив: «Сьогодні, відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їх децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тисяч, і щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим».

Чиновник також зазначив: «Мікрорайон Новий Львів є дещо віддалений від центральної частини міста, тому, відповідно, був віддалений і від надання первинної медичної допомоги. За ініціативи управління охорони здоров’я та адміністрації 4-ї міської лікарні, у приміщенні першого поверху житлового будинку №9 на вулиці Тернопільській проведено капітальний ремонт і створено тут нову амбулаторію сімейної медицини. ЇЇ оснастили усім необхідним медичним обладнанням. Відтепер первинну допомогу мешканці цього мікрорайону можуть отримати тут, в амбулаторії, близько від дому. А це 12 371 осіб, зокрема – 61 дітей та 10 310 дорослих».

Володимир Зуб також повідомив: «До зони обслуговування амбулаторії входять вісім територіальних дільниць – вулиці Угорська, Литвиненка, Карбишева, Героїв Крут, Листопадна, Панаса Мирного, Енергетична, Ярославенка, Мишуги, Литовська, Запорізька, Тиверська, Кибальчича, Тернопільська, Стуса, Танячкевича, Сумська, Професора Буйка, Красівська, Курильська та Кам’янецька й будинки №165, №163, №161, №157а, 157б на вулиці Івана Франка та №№2-10 на проспекті Червоної Калини».

За словами завідувача амбулаторії Ніни Земенкової, тут пацієнти можуть пройти обстеження гінеколога, здати аналізи, які будуть доставлені в централізовану лабораторію, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції, зробити ЕКГ тощо. В новій амбулаторії, окрім трьох кабінетів сімейних лікарів, є маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ЕКГ, кабінет акушер-гінеколога, реєстратура, хол і кабінет завідувача відділення. 

У новій амбулаторії працюють 26 медиків – завідувач амбулаторії, старша медсестра, восьмеро сімейних лікарів і стільки ж сімейних медсестер, процедурна медсестра і медсестра кабінету щеплень, гінеколог, три реєстратори і дві санітарки. Працює заклад щодня (окрім неділі) з 8.00 до 18.00.

Про це повідомили сьогодні, 22 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів