Військові зі США передали львівським десантникам і морським піхотинцям реанімобілі (відео, оновлено)

11:30 28 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Броньовики уже невдовзі поїдуть на Донбас до бійців 80-ї десантно-штурмової бригади та до 36-ї бригади морської піхоти.

«Представники збройних сил США передали українській стороні автомобілі медичної евакуації», – повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 27 серпня, на плацу Центрального містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки (більш відомому як Яворівський полігон. – «ЩЛ») представники збройних сил США передали п’ять перших зі запланованих сорока, автомобілів «Bartek‎ B4731» для потреб українських воїнів. З української сторони в церемонії взяли участь очільник міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун та начальник Національної академії сухопутних військ – генерал-лейтенант Павло Ткачук. Американську сторону представили командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі – генерал-лейтенант Бен Ходжес та начальник регіонального медичного управління ЗС США в Європі бригадний генерал Деніс ЛіМастер.

Під час брифінгу Уляна Супрун щиро подякувала американській стороні за надану допомогу та висловила сподівання, щоб ці автомобілі завжди використовувалися лише для навчальних цілей, а не для реальної евакуації поранених з поля бою.

Генерал-лейтенант Бен Ходжес наголосив у своєму виступі: «Мені приємно бачити за моєю спиною ці медичні автомобілі як показник ще одного етапу допомоги Україні з боку Сполучених Штатів. Також він запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме нашій країні».

Згодом, усі охочі мали змогу ознайомитися з будовою, призначенням та комплектацією переданих автомобілів. Після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу усі автомобілі будуть передані до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення АТО.

Карета швидкої допомоги у польових умовах «Bartek B4731» розроблена на базі автомобіля «Хаммер». Вона може перевозити чотири пацієнти на ношах або шість сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги».

«До кінця цього року Збройні Сили США хочуть передати ще 30 таких реанімобілів. Санітарні автомобілі оснащені необхідним обладнанням для надання першої медичної допомоги пораненим на фронті. Машина може транспортувати одразу шістьох поранених. Броньовики уже невдовзі поїдуть на Донбас до бійців 80-ї десантно-штурмової бригади (зі Львова. – «ЩЛ») та до 36-ї бригади морської піхоти.

Командувач Збройними силами США у Європі Бен Ходжес наголосив: «Ми і надалі надаватимемо допомогу у медичній галузі для українського війська. Підтримка полягатиме у спільних тренуваннях та забезпеченні бійців медичним обладнанням».

А військовослужбовець Збройних сил США Деніс Лемастер пояснив: «Ці реанімобілі добре оснащені... В Америці першу годину після поранення називають «золотою» саме в ці часові межі медики мають надати якісну допомогу. Ці реанімобілі допоможуть врятувати життя українських бійців». 

Про це повідомили на сайті телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів