Дискусія щодо доцільності реорганізації дитячого санаторію у Львові триває

15:28 13 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: google.com.ua

Учасники «круглого столу» запланували провести у п’ятницю, 13 жовтня, ще одне обговорення стосовно санаторію на вулиці Коновальця.

У четвер, 12 жовтня, під час «круглого столу» за участі заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка дискутували про ефективне використання комунального майна та доцільність реорганізації комунального дитячого кардіоревматологічного санаторію шляхом приєднання його до обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У спільній власності територіальних громад Львівської області перебуває в будівлі №116 на вулиці Коновальця у Львові комунальний заклад Львівської обласної ради «Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій». Він створювався для  подолання епідемії дитячого кардіоревматизму. На сьогодні цього результату досягнуто. На Львівщині загальна захворюваність зменшилась у 2016 порівняно з 2005 роком на 11,4% (у тому числі: гостра ревматична гарячка та хронічні ревматичні хвороби серця на 96%)».
В облраді також зазначили: «Тому про необхідність реорганізації заявили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА. Тут переконані, що для галузі потреби у функціонуванні даного закладу немає, оскільки він не виконує свою функцію. Відтак, під час засідання громадськість, представники влади, медичної спільноти, депутатського корпусу обговорили напрямки використання у майбутньому вивільненого приміщення».
Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк наголосив: «Якщо ми щось там вирішимо робити, то будемо інвестувати туди кошти. Якщо ми здаємо його в оренду, то повинні зрозуміти як, кому і на яких засадах. Якщо ж ми його відчужуємо, теж повинні зрозуміти як ми це робимо. І, звичайно, на конкурсних засадах. Тому ці питання мають пройти максимально широке громадське обговорення. Допоки не буде розуміння у всіх учасників процесу, до того часу, безумовно, обласна рада поспішних рішень не буде приймати».
В облраді також запевнили: «Унаслідок реорганізації усі працівники санаторію будуть переведені в «Охматдит». Разом з тим майно, яке перебуває на балансі кардіоревматологічного санаторію, пропонується виставити на продаж шляхом аукціону. А виручені кошти від продажу даного майна скерують на потреби галузі охорони здоров’я Львівщини. Зокрема, на сучасне реанімаційне відділення у лікарні «Охматдит» та на розробку проекту спорудження сучасного дитячого онкоцентру».
Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «Учасники засідання запланували провести ще одне обговорення та спільно у п’ятницю, 13 жовтня, відвідати приміщення санаторію в будівлі №116 на вулиці Коновальця у Львові».
Як інформував «ЩЛ», у Львівській облраді з’ясовують доцільність реорганізації дитячого санаторію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів