Головний медик країни презентувала у Львові всеукраїнський тур «ЗміниТИ»

14:20 24 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я запевнила: «Ми слідкуватимемо за кожною гривнею».

У Львівській міськраді повідомили в понеділок, 24 квітня,  що сьогодні у великій сесійній залі ЛМР відбувається конференція в рамках всеукраїнського туру «ЗміниТИ», присвячена реформі медичної сфери, котру презентувала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Як зазначають у Мінохоронздоров’я, ця реформа передбачає можливість перекваліфікувати медичні заклади у неприбуткові комунальні підприємства. 

Таким чином лікарні та поліклініки зможуть робити все, що не заборонено комунальному підприємству. Зокрема, реформа передбачатиме вільний ринок праці, встановлення зарплат, легальне надання додаткових послуг, вільний вибір медзакладів та лікарів громадянами тощо. 

Уляна Супрун також розповіла: «Охорона здоров’я – це відповідальність і лікарів, і медпрацівників, і адміністраторів, і кожного з нас. Бо кожен з нас відповідає за наше здоров’я. Наша роль, як адміністраторів – створити систему, де правила гри зрозумілі для всіх. Де ми надаємо фінансові гарантії та гарантії якості, стабільність і справедливість – щоб кожен з нас мав доступ до якісних медичних послуг. Якщо забезпечимо три речі - стабільність, справедливість і гарантії фінансів та якості, то можемо створити систему, що є в Ізраїлі та різних країнах Європи». 

На конференції також розповіли про перспективи створення центрального виконавчого органу «Національна служба здоров’я України». Як повідомляють у міністерстві, цей орган забезпечуватиме рівний та якісний медичний захист громадян України в межах гарантованого державою пакета медичної допомоги шляхом стратегічних закупівель медичних послуг за рахунок коштів державного бюджету.

Ще один аспект реформи – зміна фінансових стимулів. За даними Мінохоронздоров’я, замість того, щоб платити лікарням за існування, міністерство здійснюватиме виплати за конкретних людей, що йдуть лікуватися до закладу.

Уляна Супрун запевнила на конференції: «Ми слідкуватимемо за кожною гривнею. Ви ж своїми ногами будете вирішувати, куди ідуть кошти».

Про це повідомили сьогодні, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «ГО «Центр UA» спільно з експертами коаліції Реанімаційний Пакет Реформ та представниками Міністерства охорони здоров’я продовжує Всеукраїнський тур «ЗміниТИ: взаємодія заради змін», щоб почути та зібрати позиції представників найактивніших спільнот в усіх регіонах України для розробки системних і незворотних змін. Взаємодія заради змін допоможе місцевим громадам зрозуміти і сформулювати власні очікування до змін в країні, згуртуватись з однодумцями навколо спільних позицій, а також співпрацювати один з одним та владою, вимагаючи врахування спільних інтересів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів