Львівські медики отримали 30 тисяч доз вакцини БЦЖ (відео)

16:05 20 вересня 2016 р.

Фото до новини

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб запевнив, що в кожній поліклініці будуть визначені певні дні і певні години, коли робитимуть вакцинацію від БЦЖ.

Як поінформували сьогодні, 20 вересня, в прес-службі міськради Львівські медики отримали частину вакцин для профілактики дитячих інфекцій. Зокрема – 30 тисяч доз вакцини БЦЖ. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Він також зазначив, що, відтак, відновлять вакцинацію дітей, які не отримали її у зв’язку з відсутністю вакцини. Для цього у кожній поліклініці визначать певні дні і години, коли робитимуть вакцинацію від БЦЖ. Тож мешканцям слід стежити за оголошеннями у поліклініках, адже сімейні лікарі викликатимуть пацієнтів для вакцинації, і отриманих 30 тисяч доз вакцини для цього вистачить.

Також Володимир Зуб зауважив: «Вакцинація БЦЖ робиться до восьми місяців, якщо дитина не перебувала у контакті з  хворими на туберкульоз. Після восьми місяців треба зробити пробу манту, і у разі негативної проби – через три дні робити вакцинацію БЦЖ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів