Львівський кардіоцентр отримав новий ангіограф

12:00 15 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили, що у Львівському обласному кардіоцентрі вже провели 18 коронарографій і чотири стентування вінцевих артерій хворим з гострим інфарктом міокарда.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в п’ятницю: «12 грудня завершили ремонтні роботи щодо заміни рентгенівської труби ангіосистеми у Львівському обласному кардіоцентрі. Це забезпечило безперебійну роботу реперфузійного центру. Станом на 14 грудня вже провели 18 коронарографій і чотири стентування вінцевих артерій хворим з гострим інфарктом міокарда. Варто зауважити, що всім таким пацієнтам стентування та коронарографія проводять за кошти державного та обласного бюджетів, а також за спонсорські кошти».
«Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний  центр працює у режимі реперфузійного центру (24 години на добу й сім днів щотижня) для надання невідкладної і планової медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинною патологією. Для безперервності процесу необхідна постійна робота ангіографічного апарату. В клініках такого рівня має працювати щонайменше два ангіографи. З вересня у роботі медичного обладнання виникли несправності – виснаження рентгенівської труби ангіографічної системи. Це могло привести до повної зупинки ангіографа та припинення надання високоспеціалізованої медичної допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда», – поінформували також в облдержадміністрації.
«Вартість труби ь – два мільйони 500 тисяч гривень. Завдяки тісній співпраці Львівської облдержадміністрації, депутатського корпусу Львівської облради та департаменту охорони здоров'я ситуація своєчасно вирішили – спрямували два мільйони гривень, решту коштів скерували із бюджету установи», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів