У Львові відпускають пільгові ліки дев’ять аптек

20:10 27 вересня 2016 р.

В облдержадміністрації запевнили: «Сьогодні на Львівщині пільгові ліки можна отримати за місцем проживання в 43 аптечних установах».

Про це повідомили сьогодні, 27 вересня, в прес-службі Львівської ОДА, де також пояснили, що безоплатний або пільговий відпуск медикаментів за рецептами лікарів здійснюється у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за конкретним переліком категорій захворювань. При цьому витрати, пов'язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, здійснюються за рахунок асигнувань, котрі передбачені державним та місцевими бюджетами на охорону здоров’я.

В облдержадміністрації також запевнили, що сьогодні на Львівщині такі пільгові ліки можна отримати за місцем проживання в 43 аптечних установах, зокрема,  у Львові – дев’ять. Однак для того, щоб отримати безкоштовні чи пільгові ліки, необхідно мати рецепт лікаря із особистим його підписом та печаткою. 

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації також порадили: «Обов’язково повідомте лікаря, що маєте право на безкоштовні ліки, посилаючись на постанову Кабінету міністрів України від 17 серпня 1998 року «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань». Також попросіть його вказати у рецепті міжнародні непатентовані назви ліків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів