Виконком Львівської міськради вирішив скаржитися на швидку медичну допомогу

11:55 23 червня 2017 р.

У міськраді запевнили, що вона звернеться до міністерства охорони здоров’я України щодо врегулювання питання оперативності виконання викликів бригадами швидкої медичної допомоги.

У Львівській міськраді повідомили в п’ятницю, 23 червня: «Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР обговорили питання доїзду машини швидкої медичної допомоги на виклик, зокрема – оперативності прибуття на місце. Як зазначив міський голова Львова Андрія Садовий, «коли станція швидкої медичної допомоги була підпорядкована місту, виклики виконувались оперативніше».

У міськраді також зазначили: «За останній час станція швидкої медичної допомоги не поповнилась новими машинами, а ті, що є, виїжджають також на виклики за межі міста Львова. Відтак, прийнято рішення звернутись з цією проблемою до керівництва ЛОР та ЛОДА, а також у міністерство охорони здоров’я України».

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив із цього приводу: «З того часу, як швидка (медична допомога. – «ЩЛ») перейшла у підпорядкування області, ситуація критично погіршилась. Коли це було у підпорядкуванні міста, ми дотримувались графіку по місту Львову сім-десять хвилин. Коли передали в підпорядкування області, то тепер швидкі (карети швидкої медичної допомоги. – «ЩЛ»), які дислоковані у Львові, виїжджають в райони також. Кількість машин не збільшилась. Тому суттєво ускладнилась ситуація на виклик у Львові. Це поза межами здорового глузду. Не можу зрозуміти, чому ця тема не є у пріоритеті. Коли це були міські повноваження, для мене це був пріоритет. Ми і кошти знаходили, дофінансовували і допомагали».

Відтак, Андрій Садовий зазначив: «Пропоную пану Зубу і пані Слічній підготувати відповідне звернення в міністерство охорони здоров’я, в обласну раду і обласну адміністрацію, про невідкладні заходи, які б гарантували мешканцям міста Львова надання своєчасної медичної допомоги. Бо ці факти жахливі. Скільки ми не телефонуємо, не говоримо, вони плачуться, що нема машин, нема засобів, можливостей».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів