Львівські школярі вшанують Героїв Небесної Сотні

12:35 16 лютого 2017 р.

У школах Львова прозвучить Державний Гімн України та вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні: «20 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні відбудуться заходи за участю львівських школярів. У рамках відзначення Дня Героїв Небесної Сотні львівські школярі візьмуть участь у заходах, присвячених пам’яті Майдану Гідності. Окрім шкільних подій, будуть проведені міські акції, в яких будуть залучені мешканців міста».

Однією з акцій є «Урок спомину» для школярів львівських шкіл, котрий пройде у Музеї визвольної боротьби Львівського історичного музею. Учні та учителі, котрі зголосяться першими, матимуть можливість безкоштовно відвідати експозицію музею та переглянути фільм, присвячений подіям Революції Гідності. Кількість учасників є обмежена», – зазначено також у повідомленні ЛМР.

«Для реєстрації школи мають подати інформацію на «e-mail» Навчально-методичного центру освіти: nmco@ukr.net до п’ятниці, 17 лютого. Інформація повинна містити: номер школи, контактні дані відповідального вчителя та перелік учнів, які зголосились. Години проведення уроку-екскурсії: з 12.00, щогодини, до 17.00», – уточнили в ЛМР.

«В експозиції музею представлені речі самозахисту активістів Самооборони – каски, щити, палиці та інші експонати зв’язані не лише з Майданом, але й з подіями визвольного руху України. Проведення уроків пам’яті в музеях Львова дає учням можливість побачити на свої очі, як відбувались історичні події, про які вони вивчають в школі», – зазначили також в управлінні освіти ЛМР.

«Крім цього, в рамках Дня Героїв Небесної Сотні учні гуртка журналістики проведуть бліц-опитування «Що таке Майдан сьогодні?» на центральних вулицях міста. Також мешканці міста матимуть можливість висловити свої думки та спогади про Революцію Гідності на полотні біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де проходив Львівський Майдан», – поінформували також у ЛМР.

«Традиційно у школах Львова прозвучить Гімн України та вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Також у всіх школах міста прозвучить пісня-символ Майдану «Плине Кача». Увесь перелік освітніх заходів до Дня Героїв Небесної Сотні можна переглянути на сайті управління освіти Львівської міської ради та на сайт Навчально-методичного центру освіти», – повідомили також сьогодні, 16 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів