Міносвіти готує новий порядок виплати стипендій (+відео)

09:35 27 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець зазначив, що стипендії орієнтовно будуть отримувати всі студенти за високі надзвичайні успіхи в навчанні.

Нова більш раціональна система виплати стипендій в Україні буде розроблена найближчим часом і має запрацювати з 1 січня 2017 року.  Як повідомив кореспондент інформаційної агенції УНІАН, про це на брифінгу заявив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

Він зазначив: «Очевидно, буде змінено систему виплати стипендій. Стипендії орієнтовно будуть отримувати всі студенти за високі надзвичайні успіхи в навчанні. Можливо, гарантована буде стипендія для інженерних, природничих, освітніх спеціальностей, там проблеми з набором. І стипендія для тих, хто успішно навчається, але сім'я має невисокі доходи».

Ковтунець уточнив, що «стипендії будуть, але порядок (виплати) буде більш раціональний». За його словами, така система ще не розроблена в Міносвіти. «Це (новий порядок) буде найближчим часом, це має діяти з 1 січня», - додав перший заступник міністра освіти і науки. 

Про це повідомили в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів