Найбільше першокласників підуть до сільських шкіл на Львівщині й Закарпатті

10:45 16 серпня 2017 р.

У вересні українські школи поповнять 408 208 учнів.

У міністерстві освіти і науки запевнили: «Дніпропетровська та Одеська області й Київ приймуть найбільшу кількість першокласників. Про це йшлося у доповіді міністра освіти і науки України Лілії Гриневич під час селекторної наради щодо підготовки навчальних закладів до 2017-2018 навчального року, яка проходила за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана».

Лілія Гриневич розповіла: «1 вересня до першого класу підуть 408 тисяч 208 першокласників. До речі, найбільше першокласників у Дніпропетровській області – 34 767. Найбільший набір першачків у сільській місцевості передбачається у Львівській та Закарпатській областях».

Міністр також наголосила: «За рахунок державного бюджету, і за рахунок місцевих бюджетів інвестиції у освіту поступово зростають. Уряд інвестує в освіту – це послідовна політика. Порівняно з бюджетом 2016 року, цього року видатки на освіту збільшено з 5,72% ВВП до 6,52% ВВП. Загалом зведений бюджет на освіту цього року складає 168,6 млрд. гривень проти 129,4 млрд. минулого року».

Про це повідомили в прес-службі міністерства освіти і науки, де також нагадали: «Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про намір закласти у бюджет на 2018 рік підвищення зарплати вчителів». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів