Понад 700 студентів-пільговиків на Львівщині отримали соціальні стипендії

15:40 17 лютого 2017 р.

Уряд удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Віктор Степанюк повідомив сьогодні, 17 лютого, що понад 700 студентів пільгових категорій Львівщини отримали соціальні стипендії за січень-лютий на суму один мільйон 764 тисяч гривень. Він також пояснив, що соціальні стипендії виплачуються студентам (курсантам) навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, які не мають права на академічну стипендію.

Зокрема – дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, а також студентам (курсантам), які в період навчання залишилися без батьків;  особам та дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; особам, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи; учасникам антитерористичної операції, та їх дітям; дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції та під час Революції Гідності; дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи.

Віктор Степанюк також поінформував, що 8 лютого уряд удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів. Зокрема, перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії, доповнено такими категоріями: діти-інваліди та особи з інвалідністю І-ІІІ групи; студенти із малозабезпечених сімей; особи, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради для студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей згідно з постановою Верховної Ради України.

Також прийнято рішення подовжити ще на місяць перехідний період можливості звернення за призначенням студентам (курсантам) соціальної стипендії. «Якщо студент (курсант) звернеться за призначенням соціальної стипендії за місцем навчання до квітня 2017 року включно, стипендія буде призначено з 1 січня 2017 року», – повідомили сьогодні, 17 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів