У Львівській міськраді планують відкрити ще 24 групи в дитсадках

10:24 22 червня 2017 р.

У ЛМР запевнили: «Від орендарів вивільнені усі приміщення колишніх садків, окрім одного».

Виконувач обов’язків начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик запевнила сьогодні, 22 червня: «Нашим пріоритетом є охоплення дітей дошкільною освітою. На сьогоднішній день це є однією з найбільших наших проблем в галузі освіти. На 100 місцях виховується 167 дітей. Ми намагаємося робити все можливе, щоби збільшити кількість груп, але, на жаль, на сьогоднішній день нам не вдалося вирішити цю проблему до кінця. На 2017 рік ми маємо зареєстрованих 10 тисяч 800 дітей і лише в межах семи тисяч дітей зможе піти до дошкільних навчальних закладів».

Чиновник також повідомила: «У 2016 році відновлено роботу 36 груп, у 2017 році плануємо відновити роботи ще у 24 групах, а до 2020 року, не зважаючи на те, що кількість дітей, які народжується у Львові, зменшується і зважаючи на те, що затверджені стандарти здобуття дитини початкової освіти, які нараховують спрощення програми і батьки будуть віддавати дітей у школу із шести років, ми зможемо забезпечити усіх охочих дітей дошкільною освітою».

Зоряна Довганик також зазначила: «На сьогоднішній день ми маємо в межах однієї тисячі дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади вже маючи шести років. Тому що закон в Україні про освіту говорить, що в школу дитина може іти від шестирічного віку. А в дошкільних навчальних закладах виховується одна тисяча дітей, які не є мешканцями міста Львова, як правило, це є діти, які проживають у Пустомитівському районі. Тобто, дві тисячі дітей є у наших дошкільних навчальних закладах. Але, на жаль, ми не можемо їх не прийняти і не можемо дітей шестирічного віку скерувати в школу».

Чиновник також запевнила: «Ми вже вивільнили усі приміщення, які перебували в оренді, де надавалися неосвітні послуги. Лише залишився дошкільний навчальний заклад №31, де на сьогоднішній день в частині приміщення перебуває амбулаторія сімейної медицини».

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів