У школах Львова встановлюють охоронну сигналізацію й відеоспостереження

15:00 13 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У міськраді запевнили, що в багатьох навчальних закладах Львова вже «розпочали встановлювати камери відеоспостереження та облаштовувати сигнальні кнопки».

Про це повідомили сьогодні, 13 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Така система найперше була встановлена у школі №3. Торік тут встановлено вісім камер відеоспостереження з виведенням на пульт. Роботою системи керівництво школи, батьківська громада задоволені. Як розповів під час відвідування школи №3 міський голова Львова, важливо облаштувати заходами безпеки усі навчальні заклади міста».

У міськраді також запевнили: «Станом на сьогодні охоронну сигналізацію та відеоспостереження встановлено в 15 навчальних закладах – СЗШ «Джерельце», ЛНВК «Школа-садок «Провесінь», ЛСШ №4, лінгвістичній гімназії, гімназії «Престиж», СЗШ №9, НВК «Гроно», ДНЗ №163, ДНЗ №160, ДНЗ №180, ЛДК СЗШ №3, ЛЗШ №43, СЗШ №91, ДНЗ №167, ЛЗШ «Світанок».

Начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «У цих навчальних закладах встановлено внутрішні камери відеоспостереження, тривожну кнопку, охорону сигналізації. Це все виведено на пульт, тобто у разі незаконного проникнення, приходить повідомлення до керівника навчального закладу, в охоронні органи, після чого група реагування виїжджає на місце. Зараз таким відеоспостереженням ми облаштовуємо ще 7 навчальних закладів».

У міськраді також розповіли: «Тривають роботи з встановлення охоронної сигналізації та відеоспостереження в семи навчальних закладах – ДНЗ №12, ЛСЗШ №7, ЗШ «Дивосвіт», ЛСШ №57 імнгі Короля Данила, НВК «Школа-гімназія блаженного Климентія та Андрея Шептицьких», ДНЗ №134, ДНЗ №153.  Надавачі послуг охорони обладнують навчальний заклад камерами відеоспостереження з можливістю здійснення відеозапису та збереження даних відео. Кількість камер, що встановлюється на один навчальний заклад складає від восьми до 16 штук.  Надавачі послуг охорони встановлюють сигналізаційні датчики руху, що під’єднуються до пультової охорони та забезпечують негайний виїзд нарядів охорони до навчального закладу у випадку спрацювання сигналізації».

В управлінні освіти Львівської міської ради розповіли: «Навчальний заклад ставиться під сигналізацію як в цілому, так і окремі його приміщення. Це позитивно впливає на те, що працівники їдалень, які приходять на роботу швидше інших учасників освітнього процесу, знімають з сигналізації лише харчоблок, а решта школи залишається під сигналізацією. Також хочемо зауважити, що надавачі послуг охорони несуть повну матеріальну відповідальність  за майно, прийняте під охорону. А місто оплачує 10 тис. грн.  щомісяця за послугу, яку надає фірма».

Зоряна Довганик повідомила також: «Щодо денної охорони, ми працюємо з ЛКП «Муніципальна варта» і є обрано перших 10 навчальних закладів, які будуть забезпечені денною охороною. Якщо проект буде успішним, то звичайно, що з початком нового навчального року будемо долучати і інші школи нашого міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів