Батальйон тероборони Львівщини не ротують через відсутність юрадреси (відео)

22:54 1 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

«Територіальні батальйон неначе перебувають у «відрядженні» в АТО. Механізму ротації немає. Бійці воюють до перемоги або до скону», – такі думки сьогодні, 1 жовтня,в ефірі громадського мовлення Львівського пре-клубу (Прес-клуб-ГІТ) висловили Оксана Синиця і Марта Бухтяк, дружини бійців батальйону територіальної оборони Львівщини.


Відео: Львівський прес-клуб

Львівський батальйон, за їхніми словами, перебуває вже 3 місяці на сході без відпустки. Ротація для територіальних батальйонів нині є неможливою, бо нема таких юридичних механізмів. Територіальний батальйон, нібито, перебуває у «відрядженні» в АТО. Оскільки в територіальних батальйонів немає юридичної адреси, вони не можуть повернутися. Територіальні батальйони воюють, або до перемоги або до скону. 

Дружини бійців повідомили, що у Львівській обласній державній адміністрації заступник голови пан Ситник запропонував їм написати звернення.

«Ми написали також звернення до голови СБУ, прокуратури та начальнику генштаба і не отримали відповіді. Отримали «формальну» відповідь від прем’єр-міністра. Із міністерства оборони нам таки ніхто не відповів. Нещодавно ми дізналися про те, що на прохання губернатора Івано-Францікавщини, їхній батальйон було виведено із зони АТО. Тобто ми зрозуміли, що якийсь механізм існує і є важелі впливу, якщо на Франківщині це змогли зробити», – наголосили жінки.
«Оскільки на наші звернення не відповідали і дій не було, ми вирішили привернути увагу за допомогою пікету. Пікет уже дав свій результат. Ми змогли привернути увагу громадськості, але найважливіше, що до нас таки вийшов голова ЛОДА пан Турянський. До кінця місяця обіцяли створити юридичну адресу для нашого батальйону. Голова ЛОР пан Колодій запропонував власними силами знайти якесь приміщення, що дасть можливість створити цю юридичну адресу та, нарешті, провести ротацію. Нам уже вдалося знайти приміщення і процес уже запущений», –  повідомили дружини бійців.

«Прикро, що сьогодні війна всіх не стосується. Нещодавно з’явився такий новий термін, як «вишиватники». Ці люди носять вишиванки, співають гімн, кричать, що здали Донбас, але самі нічого не роблять для того, щоб вплинути на ситуацію. Багатьом сьогодні набагато приємніше воювати вдома перед комп’ютером», – обурилися Оксана Синиця і Марта Бухтяк.

Підготував Захар Черняк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів