Єрмак визнав недоречність свого потрапляння у рейтинг журналу Time

12:40 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

У списку Time мають бути інші люди, зізнався керівник канцелярії Президента України.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у мережі X, інформує DailyLviv.com.. 

"Дякую @TIME. Але я переконаний, що в списку Time мають бути такі люди, як Дмитро Коцюбайло, Павло Петриченко, Олексій Чубашев, Андрій Пільщиков «Джус», Владислава Черних «Аїда» та інші наші герої.  Кожен, хто загинув за Україну і свободу", - йдеться у дописах на цю тему Андрія Єрмака. - Кожен з них віддав життя за те, щоб наш героїчний народ міг продовжувати свою боротьбу за незалежність.

І ця боротьба - це битва за демократію, за цінності вільного світу. Ця боротьба змінила світ, вплинула на нього більше, ніж ми самі навіть можемо собі зараз уявити. 

Тому сили оборони і народ України мають бути в Time. Я ж можу лише пишатися, що є частиною цього народу. Вважаю, відзнака Time є оцінкою роботи всієї команди Президента @Zelenskyy, працювати в якій для мене - велика честь. Ми обов‘язково переможемо в цій війні добра проти зла".

Нагадаємо, що нещодавно впливовий журнал Time визначив свою сотню найбільш впливових людей у світі. Цей рейтинг очолила дружина загиблого у російській в'язниці опозиціонера Олексія Навального - Юлія.

Вдова Навального дала журналу Time перше інтерв'ю після смерті чоловіка, де вказала на "помилку України". Навальна вважає, що українська влада має пам’ятати про росіян, які не налаштовані проти України, тому що "це вочевидь не війна Росії, це війна Путіна". А війну підтримує "агресивна меншість". "Хороші росіяни" – дуже погана фраза", - сказала Навальна.

"Я вважаю, що вони (Україна – Ред.) просто не хочуть шукати цих антивоєнних росіян. Але такі росіяни таки існують. Просто важко очікувати, що вони вийдуть на вулицю, бо, як я вже сказала, не всі люди – герої. Вони готові вдатися до різних видів боротьби. Важливо підтримувати цих людей, і я вважаю, що їх ігнорувати – помилка уряду України".

На запитання журналіста Саймона Шустера – який минулого року написав книжку про Володимира Зеленського – чи хоче вона співпрацювати з Україною, вдова відповіла, що їй складно відповісти, тому що все залежить не лише від неї.

Також Навальна сказала, що однією з причин, чому на президентських виборах в Україні вона підтримувала Володимира Зеленського, була Олена Зеленська.

"Чесно кажучи, коли в Україні відбулися останні президентські вибори, одна з причин, через яку я підтримувала Зеленського і сподівалася на його перемогу, була в тому, що мені дуже подобалася його дружина. Вона мені дуже симпатична".

Серед інших світових лідерів, які ввійшли до списку впливових людей Time - прем'єр Польщі Дональд Туск, президент Аргентини Хав'єр Мілей, прем'єрка Італії Джорджія Мелоні, прем'єр держради КНР Лі Цян.

З українців у списку є тільки керівник Офісу президента Андрій Єрмак, якого представив ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Він процитував слова Івана Франка і написав, що Андрій Єрмак – це людина, "яка відігравала центральну роль у забезпеченні роботи уряду". Андерс Фог Расмуссен назвав Єрмака "рішучим лідером".

У 2023 році до списку впливових людей Time потрапили перша леді Олена Зеленська і лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук.

Тепер президентського подружжя Зеленських у списку впливових людей року немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів