ЛМР претендує на врахування її інтересів при формуванні громад

16:28 20 жовтня 2016 р.

Міський голова Андрій Садовий нарікає, що, за його словами, «Львів не має під собою силових органів влади і не має іншого інструментарію, який мають державні органи влади».

Як повідомили в четвер, 20 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, сьогодні на сесії ЛМР, розглядаючи «питання про врахування інтересів міста Львова у процесі формування об’єднаних територіальних громад Львівської області», вирішили проголосувати наприкінці сесії відповідне звернення до Львівської обласної ради та Верховної ради України. Натомість завтра має відбутись засідання робочої групи, яка працюватиме над підготовкою відповідного документу, який би врегулював інтереси Львова та навколишніх територіальних громад у процесі формування об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Зокрема, заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків запевняв на сьогоднішньому засіданні сесії ЛМР, що Львів – це велика агломераціяВін також запевнив: «Без взаємодії з навколишніми громадами працювати не можемо».

Ростислав Дацків також наголосив, що що оскільки Львів зі свого бюджету вкладає великі кошти в інфраструктуру Брюхович, Винник та Рудно», то, за його словами, «відтак, має право на розвиток агломераційного ареалу».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що це питання дуже важливе в часі розвитку міста на наступні роки, тому необхідно внести зміни в закон щодо об’єднання територіальних громад. За його словами, якщо Львів зараз приєднає територіальні громади, то наступного року необхідно буде проводити вибори. Відтак, він запропонував «створити робочу групу й напрацювати рішення, яке би консолідувало усіх». 

За словами в.о. директора департаменту містобудування Сергія Коровайника, наприкінці 2015 року була проголосована ухвала про межі міста Львова й усі необхідні документи були передані в обласну раду та адміністрацію. Однак з обласної адміністрації була отримана відповідь, що питання Львова не розглядається, оскільки Львів не врегулював конфлікт з Рясне-Руською.

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив із цього приводу, що «Львів не має під собою силових органів влади і не має іншого інструментарію, який мають державні органи влади». Він також вважає, що дискусія за круглим столом, відверта розмова повинна поставити крапку.

Андрій Садовий також запевнив, що він «про межі Львова говорив неодноразово колегам з області», відтак, думає, що «це буде проголосовано». Відтак, він запропонував: «Необхідно підготувати проект ухвали Львівської міської ради і дати його на затвердження Львівської обласної ради до кінця тижня… Цей документ бажано напрацювати до кінця тижня, часу мало. Завтра буде перша робоча зустріч, щоб спільно порадитись і поспілкуватись. Думаю, в робочому порядку ми будемо такі зустрічі проводити та знаходити компроміс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів