Минулої доби терористи шість разів обстрілювали наші позиції (відео)

08:17 22 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: телеканал «112»

Як повідомив у понеділок речник штабу антитерористичної операції Леонід Матюхін, ситуація в зоні проведення АТО суттєвих змін не зазнала.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

За минулу добу ситуація в зоні проведення антитерористичної операції суттєвих змін не зазнала. Про це повідомив сьогодні, 21 грудня, в ефірі телеканалу «Еспресо.TV» речник штабу АТО Леонід Матюхін.

За його даними, починаючи з 18-ї години вчорашнього дня та до шостої ранку сьогодні терористи шість разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Обстріли вели зі стрілецької зброї та мінометів.

Зокрема, зі стрілецької зброї бойовики двічі обстріляли новий термінал аеропорту в Донецьку. Леонід Матюхін відзначив, що по українських військових стріляли з боку монастиря. 

Також обстріли зі стрілецької зброї та мінометів по позиціях українських військ велися поблизу населених пунктів Гранітне та Щастя. Зранку в небі над Маріуполем знову двічі було зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів противника.

«Українські військові дотримуються режиму припинення вогню та не відповідають на провокації незаконних збройних формувань», – наголосив речник штабу АТО.

Він також відзначив, що «тиша» в зоні АТО тримає наших військових в постійному напруженні – вони очікуються, що після затишшя бойовики розпочнуть більш інтенсивні бойові дії.  Також Матюхін наголосив, що цивільні в зоні АТО перебувають у повній інформаційній ізоляції – там не працюють українські телеканали, а тільки російські, звідки неможливо почерпнути об'єктивну інформацію про стан справ в Україні. 

Речник штабу АТО також прокоментував слова кореспондента газети «Los Angeles Times» Сергія Лойка, про те, що АТО на Донбасі – це найм'якіша операція по боротьбі з тероризмом, яку йому доводилось бачити у своєму житті. За словами Матюхіна, українські військові, звільняючи від терористів населені пункти, розуміють, що знаходяться на своїй землі, і ставляться до місцевих як до співвітчизників і земляківю Військові, отримуючи гуманітарну допомогу часто віддають її цивільним, тим самим обмежуючи в чому себе.

Про це повідомляється в понеділок на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів