На Донбасі – близько 3,5 тисячі російських військових, на кордоні РФ із Донеччиною й Луганщиною – 26 тисяч

12:56 19 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «РИА Новости»

За даними міністра оборони Валерія Гелетея, виведені з території України підрозділи збройних сил не відправили в місця їх постійної дислокації, а залишили зовсім неподалік нашої країни.

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявив в опублікованому сьогодні, 19 вересня, інтерв’ю журналу «Фокус», що частина російських військовослужбовців залишила територію України. При цьому він додав, що їх не відправили в місця їх постійної дислокації.

«Вони залишилися на кордоні з Україною. За нашими підрахунками, тільки на кордоні з Донецькою і Луганською областями кількість російських військовослужбовців сягає 26 тисяч», – поінформував Валерій Гелетей

За словами Гелетея, встановлене перемир'я є дуже крихким. «На території Донбасу все ще знаходяться близько 3,5 тисячі кадрових російських військових», – заявив міністр.

Раніше повідомлялося, що бойовики і російські військові «нищать» магістралі Сходу.

Валерій Гелетей також оголосив втрати сторін у «Іловайському котлі». За даними мінстра, в оточенні там полягли 107 українців, а регулярні частини армії РФ втратили три сотні солдатів та офіцерів, а також значну кількість військової техніки.

«За нашими підрахунками, за той же час загинуло понад 300 російських військових, було знищено значну кількість техніки противника», – заявив міністр оборони України.

Окрім того, за словами міністра оборони України Валерія Гелетея, під Іловайськом, Комсомольським, Новоазовськом, Луганськом, в боях за Луганський аеропорт і під Савур-Могилою загинув 181 військовослужбовець.

Про це повідомляється в п’ятницю в журналі «Фокус».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів