На Донеччині загинув морський піхотинець

13:25 19 жовтня 2016 р.

Речник міністерства оборони України Андрій Лисенко повідомив у середу на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

За словами Андрія Лисенка, це сталося внаслідок ворожого артобстрілу селі в Лебединському у Волноваському районі Донецької області. Натомість на сторінці Військово-Морських Сил України в інтернет-мережі «Facebook» уточнили, що загинув 22-річний морський піхотинець Дмитро Захаров.

Речник міністерства оборони України Андрій Лисенко розповів також на брифінгу, що на Луганському напрямку бойові дії велися минулої доби на ділянці фронту Трьохізбенка-Новозванівка. Окрім легкого озброєння, російські окупанти застосовували міномети після заходу сонця у Кримському та Новозванівці, де випустили по наших позиціях понад 20 мінометних мін.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулися 10 ворожих обстрілів. Зокрема, три – з важкого озброєння.

Натомість на Донецькому напрямку сновні бойові дії розгорнулися в Авдіївській промзоні, де окупанти організували два достатньо тривалих обстріли, застосовуюси важке озброєння – міномети і гармати. Це сталося у другій половині дня. Ще один обстріл із мінометів відбувся у Верхньоторецькому.

На ділянці фронту Троїцьке-Новгородське та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися три ворожих обстріли, зокрема, три – з важкого озброєння.

А на Маріупольському напрямку бойові дії на ділянці фронту Павлопіль-Широкине перейшли в цілодобовий режим. Зокрема, провокації з боку противника у Водяному почалися одразу після опівночі. А з дев’ятої години ранку до самого пізнього вечора тривали надпотужні ворожі обстріли з важкого озброєння.

Унаслідок агресивних дій окупантів зазнали руйнувань села Виноградне та Пищевик.

Зокрема, у Виноградному постраждали чотири житлових будинки. Жертв серед мирного населення немає.

Також бойовики відкривали вогонь по КПВВ «Гнутове». В цей час пропуск громадян вже не здійснювався, тому цивільних на об’єкті не було.

Окрім південних рубежів, бойові дії велися у Красногорівці, де окупанти теж застосовували міномети. У Гранітному українські війська відбили атаку бойовиків на наш опорний пункт.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 43 ворожих обстріли. Зокрем, 29 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння російсько-окупаційних військ знову перевищила позначку «500».

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів